Συσκέψεις επί συσκέψεων για την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος και δόγμα… ατομικής ευθύνης

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος και δόγμα… ατομικής ευθύνης

«Τρέμουν» στην κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αυριανή ημέρα αλλά και τις επόμενες “καυτές” καιρικά” ημέρες, και το αν θα αντέξει το σύστημα ηλεκτροδότησης, καθώς ο παρατεταμένος καύσωνας και η αυξημένη ζήτηση λόγω κλιματιστικών, δοκιμάζουν το σύστημα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα το πρωί σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος, αλλά στο τέλος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια ρεύματος και δεν υπάρχει θέμα ούτε για μπλακ άουτ, ούτε για διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ωστόσο αύριο Δευτέρα ο υπουργός θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι προκειμένου να συντονίσει νέα σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος. Από την άλλη οι οδηγίες προς τους πολίτες προερτοιμάζουν το έδαφος επίρριψης ευθυνών προς αυτή την κατεύθυνση, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχουμε διακοπές λόγω υπερφόρτωσης των δικτύων.

Έτσι δίνουν και παίρνουν οι κυβερνητικές εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής (13:00-15:00 και 18:00-22:00).

Κατανάλωση σε επίπεδα ρεκόρ

«Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Για τον λόγο αυτόν, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου», δηλώνουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πιστοί στο δόγμα της ατομικής ευθύνης η κυβέρνηση τονίζει προς τους πολίτες τα ακόλουθα:

Κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:

* Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).

* Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.

* Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter