Σύσκεψη Κονιόρδου με τα σωματεία και την προσωρινή επίτροπο της ΑΕΠΙ

Σύσκεψη Κονιόρδου με τα σωματεία και την προσωρινή επίτροπο της ΑΕΠΙ

Σύσκεψη στο γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε χθες, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των υφιστάμενων σωματείων (ΑΣΜΑ 450+, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ), καθώς και του υπό ίδρυση σωματείου (ΥΠΕΡΒΑΣΗ) με τη συμμετοχή της προσωρινής Επιτρόπου της ΑΕΠΙ και εκπροσώπου του υπουργού Επικρατείας, Χ. Βερναδάκη.

Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ σε σχετική ανακοίνωση, «με ιδιαίτερη ικανοποίηση στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε από την Υπουργό σύγκλιση απόψεων μεταξύ όλων των εκπροσώπων των δημιουργών ως προς έναν κοινώς αποδεκτό οδικό χάρτη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημιουργών καθώς και τη βιωσιμότητα του πλαισίου διαχείρισής τους».

Επιπλέον, όπως τονίζει το ΥΠΠΟΑ, «εκφράζοντας την κυβερνητική πλευρά, η υπουργός επικρότησε την εξέλιξη αυτή που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση ενός χρονίζοντος ζητήματος. Δήλωσε επίσης ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός στα δίκαια αιτήματα των δημιουργών λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα θεσμικά μέτρα, αρχής γενομένης από την άμεση συγκρότηση του πρώτου εποπτικού συμβουλίου της ΑΕΠΙ με τη συμμετοχή των μελών, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο 4481/2017 για τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης».

Σημειώνεται ότι στις 26/7/2017, εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο για την άμεση αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η ΑΕΠΙ.

«Θεωρούμε πως η λύση του ζητήματος δεν μπορεί να μην περιέχει την πλήρη ιδιοκτησιακή και διοικητική ευθύνη της ΑΕΠΙ, την οποία και διεκδικούμε. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την αδιατάρακτη συνέχεια της λειτουργίας της ΑΕΠΙ και της είσπραξης των δικαιωμάτων των δημιουργών και δικαιούχων – Ελλήνων και ξένων. Στο πλαίσιο αυτό συστήσαμε συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη των ΔΣ και των τριών σωματείων, η οποία θα αναλάβει αμέσως τις απαραίτητες πρωτοβουλίες», είχε αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των σωματείων.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

27/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter