Σύσκεψη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς: Θετικές προοπτικές αναμένονται για ΕΛΒΟ και Χαλυβουργείο

Σύσκεψη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς: Θετικές προοπτικές αναμένονται για ΕΛΒΟ και Χαλυβουργείο

Τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις και εισφοροελαφρύνσεις από το βήμα της 83ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, αποκόμισαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, όπως είπαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το τέλος της σύσκεψης με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, από την πλευρά του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Βιομηχανίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, επισημάνθηκε ότι αναμένονται θετικές προοπτικές για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και το Χαλυβουργείο (Hellenic Steel) της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης.

«Η συνάντηση πήγε πολύ καλά», τόνισαν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και σημείωσαν ως θετικό το γεγονός πως κράτησε 4 ώρες και είχαν την ευκαιρία μιας διεξοδικής συζήτησης, στη διάρκεια της οποίας μίλησαν αναλυτικά για τα προβλήματα και τις προτάσεις τους και άκουσαν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που συμμετείχαν.

Εξέφρασαν την ελπίδα ότι η φετινή ΔΕΘ θα σημειώσει εξαιρετική επιτυχία και την πεποίθηση ότι το μεγαλύτερο όφελος θα είναι οι συναντήσεις με αμερικανικές εταιρίες, που θα γίνουν στη διάρκεια της διοργάνωσης, καθώς οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα, ενώ δήλωσαν έτοιμοι για μια νέα εποχή για τη ΔΕΘ.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους. Ο πρωθυπουργός τους άκουσε με προσοχή και συζήτησε μαζί τους, τόσο τις προοπτικές επίλυσης προβλημάτων, όσο και την περαιτέρω βελτίωση συγκεκριμένων τομέων όπου έκριναν ότι χρήζουν προσοχής.

Στην αρχή της σύσκεψης ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο και τον διευθυντή του Οικονομικού του Γραφείου Γιώργο Τσίπρα, τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης που συμμετείχαν είναι από τη Βόρεια Ελλάδα, δηλαδή οι αναπληρωτές υπουργοί Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και οι υφυπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης και Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Για πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, πρωθυπουργός της Ελλάδας μιλάει στη ΔΕΘ για το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter