Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ουκρανικό χωρίς Δένδια!

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ουκρανικό χωρίς Δένδια!

Όλα τα περιμένει κανείς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη και να συνεδριάζει εκτάκτως στο Μαξίμου για την κατάσταση στην Ουκρανία, (με δέκα Έλληνες ομογενείς νεκρούς στο νότο της χώρας) και να μην παρευρίσκονται στη σύσκεψη ούτε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, ούτε κάποιοι διπλωμάτες, ούτε καν ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού!

Ήταν μόνο ο πανταχού παρόν Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα που διαδέχθηκε την Ελένη Σουρανή ως διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, που με τη σειρά της είχε διαδεχθεί πέρυσι στην ίδια θέση την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Λες και δέχεται η Ελλάδα επίθεση.

Και πως αποφασίσθηκε η αποστολή δύο C-130 στην Πολωνία με προορισμό την Ουκρανία καθώς και ανθρωπιστικής βοήθειας θα ρωτήσει κανείς; Από τους συνήθεις υπόπτους είναι η απάντηση. Από το κλειστό κύκλωμα εντός του Μαξίμου που κάνει κουμάντο παρά το πολυπληθέστερο υπουργικό συμβούλιο που γνώριζε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ακόμη και να δεχθεί κανείς ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκο Δένδιας ήταν νωρίτερα σε τηλεδιάσκεψη με τα γενικά προξενεία σε Μαριούπολη και Οδησσό (συνεπώς δεν μπορούσε να παρευρεθεί) δεν είναι δυνατόν να μην παρίσταται ένας διπλωμάτης από το ΥΠΕΞ σε ανοιχτή γραμμή με την ομογένεια και τους διπλωμάτες μας στην περιοχή. Για δε τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας και Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Cambridge Θάνο Ντόκο ψάχνουμε αλλά δεν βρίσκουμε κάποιο λόγο να μην παρίσταται σε αυτήν τη σύσκεψη αυτήν την κρίσιμη ώρα. Ίσως μόνο ότι δεν σκέφτηκε κανείς να τον καλέσει.

Και μπορεί κάποιος από το Μαξίμου να ισχυριστεί ότι ο πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο ο οποίος έχει σταλεί εκτάκτως στη Μαριούπολη για να ενισχύσει τη λειτουργία του εκεί Ελληνικού Γενικού Προξενείου και τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση και «εκτενή», όπως ανέφερε το Μαξίμου, συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αλλά στον πόλεμο, όπως και σε κάθε πόλεμο τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα.

Πολλώ δε μάλλον όταν όπως όλα δείχνουν η επιλογή Μητυσοτάκη είναι η ευθεία σύγκρουση με τη Μόσχα. Σύγκρουση που οδήγησε χθες τη Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα να καλέσει «όλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα.».

Και όπως φαίνεται και από την κάτωθι ανάρτηση η Πρεσβεία φωτογραφίζει ευθέως τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter