Συσκότιση της τραγωδίας στα Τέμπη: Χωρίς Καραμανλή αλλά με Γεραπετρίτη η συνεδρίαση στη Βουλή ανήμερα της απεργίας των δημοσιογράφων

Συσκότιση της τραγωδίας στα Τέμπη: Χωρίς Καραμανλή αλλά με Γεραπετρίτη η συνεδρίαση στη Βουλή ανήμερα της απεργίας των δημοσιογράφων

Πιστή στο δόγμα της συσκότισης παραμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και μπροστά στο κοινωνικό αίτημα να χυθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πρόεδρος της Βουλής παραμέρισε την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την προηγούμενη για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, επιβάλλοντας συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου χωρίς τον τέως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Στη σημερινή Διάσκεψη, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επικαλέστηκε την προαναφερθείσα απόφαση προκειμένου να οριστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και να κληθούν νυν και πρώην υπουργοί, αλλά και πρόσωπα που είχαν αναλάβει θέσεις ευθύνης σε συναρμόδιους οργανισμούς.

Ωστόσο, ο κ. Τασούλας είχε διαφορετική άποψη, αποφασίζοντας και ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση σχετικής συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων.

Στη συνεδρίαση το «παρών» θα δώσει μόνο ο τύποις υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, απορρίπτοντας την απαίτηση της αντιπολίτευσης να παραστεί και ο μέχρι πρότινος υπουργός, Κ. Καραμανλής.

Ήταν τέτοια η ζέση της πλειοψηφίας για συμψηφισμό που ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλειος Υψηλάντης, αιτήθηκε την κλήση του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή, με τον κ. Κατρούγκαλο να αντιτείνει πως αν πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, τότε μπορεί να προσέλθει τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΕΝΟΣΕ.

Δείτε επίσης: Ο Γεραπετρίτης δεν ορκίζεται υπουργός Μεταφορών για να μην παραβιάσει όσα απαγόρευσε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter