Συστάσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους Αμερικανούς: «Αποφύγετε τα ταξίδια προς την Ελλάδα λόγω κορονοϊού»

Συστάσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους Αμερικανούς: «Αποφύγετε τα ταξίδια προς την Ελλάδα λόγω κορονοϊού»

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει με κάθε επισημότητα το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, οι ΗΠΑ εντάσσουν την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών υψηλού κινδύνου λόγω κορονοϊού, προκαλώντας «τριγμούς» στα υπεραισιόδοξα κυβερνητικά πλάνα για τον τουρισμό.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προχώρησε στην αναθεώρηση της λίστας με τις κυβερνητικές συστάσεις προς τους πολίτες για το επίπεδο ασφάλειας των ταξιδιών τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πλέον, 100 ακόμη χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα προστέθηκαν στην «κόκκινη ζώνη» των ΗΠΑ (Επίπεδο 4), με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στις συγκεκριμένες χώρες, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λόγω κορονοϊού.

Σε ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου βρίσκεται και η περίπτωση της Ελλάδας, με την ένδειξη «μην ταξιδεύετε». Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οδηγιών αναφέρονται οι εξής συστάσεις: «Μην ταξιδεύεται στην Ελλάδα λόγω Covid-19. Διαβάστε τις οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πριν σχεδιάσετε οποιοδήποτε ταξίδι στο εξωτερικό. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στο Επίπεδο 4 της λίστας λόγω Covid-19, επισημαίνοντας υψηλά επίπεδα εμφάνισης κορονοϊού στη χώρα».

Η λίστα αναθεωρήθηκε βάσει των εκτιμήσεων της υγειονομικής επιτροπής των ΗΠΑ, η οποία έβαλε στην «κόκκινη ζώνη» την πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη.

Πλην της Ελλάδας, οι ΗΠΑ συνιστούν την αποφυγή ταξιδιών με προορισμό τη Βρετανία, τον Καναδά, το Μεξικό και την πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε, μεταξύ αυτών τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter