Το αεροδρόμιο Gatwick καινοτομεί

Σύστημα αλά… Pokemon Go για να μην χαθείτε ποτέ στο αεροδρόμιο!

Όσοι έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο έχουν ζήσει την αγχωτική στιγμή που βρίσκονται στο αεροδρόμιο και ψάχνουν για το που πρέπει να πάνε. Είτε στο check-in είτε όταν ψάχνουμε την πύλη αναχώρησης, δεν είναι δύσκολο να χαθείς στα (συνήθως) τεράστια αεροδρόμια.

Με αυτό στο μυαλό το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου αποφάσισε να πρωτοπορήσει δημιουργώντας ένα σύστημα με το οποίο κανείς δεν θα μπορεί αν χαθεί. Χρησιμοποιώντας μία τεχνολογία οδικής πορείας και με τη λογική του… Pokemon Go, το βρετανικό αεροδρόμιο βάζει τέρμα στον πανικό σας και σας εξασφαλίζει πως δεν θα χάσετε ποτέ το αεροπλάνο επειδή χαθήκατε.

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο εγκατέστησε περίπου 2.000 ψηφιακούς «φάρους» στους δύο τερματικούς σταθμούς, παρέχοντας ένα σύστημα πλοήγησης εσωτερικού χώρου το οποίο είναι πολύ πιο αξιόπιστο από ό, τι το GPS και σας δίνει τη δυνατότητα (σαν το Pokémon Go) να προσανατολιστείτε μέσω της ψηφιακής πραγματικότητας.

Η έλλειψη του δορυφορικού σήματος καθιστά τα συστήματα πλοήγησης οδικής κυκλοφορίας – όπως οι χάρτες Google ή Apple – αναξιόπιστα στους εσωτερικούς χώρους, οπότε το Gatwick ανέπτυξε ένα σύστημα εντοπισμού θέσης βασισμένο σε «φάρους» για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει την «μπλε κουκίδα» στους εσωτερικούς χάρτες.

Το σύστημα των «φάρων» επιτρέπει επίσης τη χρήση ενός εργαλείου αναζήτησης με επαυξημένη πραγματικότητα – έτσι ώστε να εμφανίζονται κατευθύνσεις στα κινητά των επιβατών- διευκολύνοντας τους στο να εντοπίζουν περιοχές check-in, πύλες αναχώρησης, ζώνες αποσκευών κ.ο.κ.

Η νέα τεχνολογία πλοήγησης ενσωματώνεται επί του παρόντος σε μερικές από τις εφαρμογές του Gatwick και ο αερολιμένας συζητά επίσης με τις αεροπορικές εταιρείες για να επιτρέψει στα μέσα εσωτερικής τοποθέτησης και στα εργαλεία ορατότητας να εμφανίζονται στις υπηρεσίες εφαρμογών τους.

Παράλληλα, το Gatwick τόνισε ότι δεν θα συγκεντρωθούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα αλλά ότι οι γενικές πληροφορίες σχετικά με την πυκνότητα της παρουσίας των ανθρώπων σε διάφορες ζώνες «φάρων» να μπορούν να αναλυθούν για να βελτιώσουν τις λειτουργίες των αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης των ουρών, της εξομάλυνσης των μεταφορών των μεταφορές επιβατών και της μείωσης της συμφόρησης.

Η νέα τεχνολογία αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών στο Gatwick για την ανακαίνιση του αεροδρομίου.

Πηγή: Daily Mail

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.