Συστήσαν «κοινωφελές ίδρυμα» με σκοπό τη «μελέτη, έρευνα και προβολή» του… έργου Σαμαρά

Συστήσαν «κοινωφελές ίδρυμα» με σκοπό τη «μελέτη, έρευνα και προβολή» του… έργου Σαμαρά

Στην Ελλάδα των αμέτρητων ιδρυμάτων που συστήνονται για διάφορους σκοπούς, μετράμε αρκετά και για πρώην πρωθυπουργούς.

Από αυτή την “τάση” δεν ήταν δυνατό να λείψει ο Αντώνης Σαμαράς, που για λογαριασμό του συστάθηκε στην Αθήνα το «Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά» (ΙΑΣ) , το οποίο αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα είναι “κοινωφελές” όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. Ενώ όπως τονίζουν οι ιδρυτές του, «το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας». Λέμε τώρα…

Η διαδικασία της ίδρυσης είναι ανάλογη με τα αντίστοιχα Ιδρύματα Ελλήνων πρώην πρωθυπουργών και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός του Ιδρύματος είναι “η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής κι επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών κι ευρωπαϊκών στόχων”.

Το δελτίο τύπου που γνωστοποιεί την ίδρυση του «ΙΑΣ» σημειώνει δε:

«Ειδικότερα, προβλέπεται -μεταξύ άλλων- η καταγραφή, ψηφιοποίηση κι αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Στους στόχους του Ιδρύματος είναι ακόμη η μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και η διαμόρφωση-επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter