Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τον τόπο ταφής του Θεοδωράκη: Εν αναμονή της απόφασης

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τον τόπο ταφής του Θεοδωράκη: Εν αναμονή της απόφασης

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας σχετικά με τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη και τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση, ώστε να ξεκινήσει και το λαϊκό προσκύνημα της σορού του, καθώς ακόμα είναι σε ισχύ η προσωρινή διαταγή.

Συγκεκριμένα οι «εκτελεστές» της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να ταφεί στον Γαλατά Χανίων κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και εξεδόθη προσωρινή διαταγή.

Κατά τη σημερινή συζήτηση και οι δύο πλευρές, εξέφρασαν την επιθυμία τους να ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία του Θεοδωράκη σχετικά με τον τόπο ταφής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε ότι «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της», με εξαίρεση το θέμα ανάθεσης επιλογής γραφείου. Όπως ανέφερε,  θα πρέπει να επιλέγει το γραφείο που έχει ήδη ασχοληθεί με το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αγοραστάκη δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των συγγενών του Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε το γραφείο τελετών το οποίο έχει αναλάβει αυτή τη στιγμή τη σορό του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη. Πρόκειται για το γραφείο που έχει εξουσιοδοτήσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την οργάνωση της κηδεία του.

«Το φέρετρο έχει ήδη παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξάμηνο και έχει κάποιο κόστος. Και ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στον Γ. Αγοραστάκη να επιλέξει γραφείο τελετών. Δεν προβλέπεται ο καθορισμός του γραφείο τελετών στο νόμο» υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του γραφείου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ως προς το σκέλος του τόπου της ταφής συναινούμε ως προς την αίτηση.

 Η επιστολή Θεοδωράκη

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη. Σε αυτή αναφέρονται οι ενέργειες που θα διασφάλιζαν ότι θα ταφεί στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων. Την επιστολή είχε αποστείλει ο ίδιος Μίκης Θεοδωράκης με ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου του 2013 προς τον τότε Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη.

Ο μουσικοσυνθέτης ανέφερε ότι επιθυμία του είναι να ταφεί στη γενέτειρα του πατέρα του, όπου βρίσκονται ήδη οι γονείς και ο αδελφός του και πως του έχει παραχωρηθεί τάφος που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter