Συζητώντας για τη Σαλονίκη στα Κάστρα της, σε ένα παγκάκι (Video)

Συζητώντας για τη Σαλονίκη στα Κάστρα της, σε ένα παγκάκι (Video)

Ο Χρήστος Αβραμίδης συναντά τον Νίκο Νικήσιανη, έναν από τους νέους ανθρώπους που συναποτελούν την συλλογική εκπροσώπηση της παράταξης «Πόλη Ανάποδα». Ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης συλλογικότητας, που θέτει υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με έναν απολογισμό για τον «γαλάζιο», πλέον, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και ανέφερε συγκεκριμένα ότι έχει καταφέρει να αλλάξει τα standards για το τι ορίζεται ως αποτυχία.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που μένουν στη Θεσσαλονίκη, όπως η έλλειψη πρασίνου, τα υψηλά ενοίκια και οι κάκιστες μεταφορές.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε η σημασία εκπόνησης προγράμματος, ο συλλογικός τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό στην περίπτωση της Πόλης Ανάποδα και η λειτουργία της μέσα από Γενικές συνελεύσεις εκατοντάδων μελών. Ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, ο Νίκος Νικήσιανης πραγματεύτηκε το ζήτημα του αντιρατσισμού και το πώς μπορεί να βοηθήσει μια παράταξη της τοπικής αυτοδιοίκησης να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην πόλη προς μια αντιφασιστική κατεύθυνση.

Τέλος, σημείωσε ότι η Πόλη Ανάποδα μπορεί να συνεισφέρει στην ευρύτερη συζήτηση της αριστεράς στην χώρα για το τι μπορεί να πάει αλλιώς και ανέφερε ότι επιθυμεί να ψηφίσουν οι κάτοικοι την Πόλη Ανάποδα, όχι μονάχα ως διαμαρτυρία για τα κακώς κείμενα του Νεοδημοκράτη Δημάρχου, αλλά γιατί «γουστάρουν» τις ιδέες και τις δράσεις της Πόλης Ανάποδα.

Η «Πόλη Ανάποδα» έθεσε ως στόχο να είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών. Με τα γκάλοπ να δείχνουν αυτή τη συλλογικότητα νέων ανθρώπων να τετραπλασιάζει τις δυνάμεις της, φαίνεται πως αυτός ο στόχος δεν δείχνει τόσο μακρινός.

Θα τα καταφέρουν μέσα στην πόλη των Μακεδονικών Συλλαλητηρίων;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter