Σύζυγος Καραϊβάζ: «Οι ευρωβουλευτές απορούν γιατί αργεί τόσο πολύ η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου» (Video)

Σύζυγος Καραϊβάζ: «Οι ευρωβουλευτές απορούν γιατί αργεί τόσο πολύ η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου» (Video)

Η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, μίλησε στα Kontra για τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της επιτροπής LIBE την περασμένη εβδομάδα. Η Στάσα Καραϊβάζ αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που δέχθηκε από την αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής, σημειώνοντας με νόημα ότι στην Ευρώπη δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον για την υπόθεση, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα».

«Ήταν μια συζήτηση στην οποία δέχθηκα από τον καθένα ξεχωριστά ευρωβουλευτή ερωτήσεις. Πού έχουν φτάσει οι αστυνομικές έρευνες, τι έχει κάνει το κοινωνικό κράτος για την οικογένεια Καραϊβάζ; Το κυρίαρχο ενδιαφέρον της LIBE είναι ότι δεν έχει εξιχνιαστεί η δολοφονία του δημοσιογράφου γιατί η δολοφονία του Γιώργου είναι θεσμική δολοφονία» σημείωσε. «Είναι σαν μια δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι πολλών δημοσιογράφων που θέλουν να κάνουν ερευνητική – διεισδυτική δημοσιογραφία. Είναι αλήθεια αν πλέον φοβούνται πως αν κάποιος ταράξει λίγο τα νερά ή δεν αρέσουν αυτά που θα πει ή θα γράψει μπορεί να έχει τη μοίρα του Καραϊβάζ», τόνισε η κ. Καραϊβάζ.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η κύρια απορία των ευρωβουλευτών αφορούσε τη χαρακτηριστική αργοπορία στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Γνώριζαν, ήρθαν διαβασμένοι. Ήταν κάτι που τους ενδιέφερε ουσιαστικά. Και βλέπω με λύπη ότι ενδιαφέρει περισσότερο τους έξω από την Ελλάδα απ’ ό,τι τους εντός Ελλάδας» είπε με νόημα.

«Ξέρετε ο νονός του όρου Greek Mafia είναι ο Γιώργος. Ασχολούταν πάρα πολύ μ’ αυτό το θέμα, αλλά και με τη διαφθορά, κάτι που τον ενοχλούσε στους κρατικούς λειτουργούς», δήλωσε μεταξύ άλλων η Στάσα Καραϊβάζ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter