Σύζυγος πρώην προέδρου Ιντερπόλ: Δεν είμαι σίγουρη αν ο άντρας μου ζει

Σύζυγος πρώην προέδρου Ιντερπόλ: Δεν είμαι σίγουρη αν ο άντρας μου ζει

Η σύζυγος του πρώην προέδρου της Ιντερπόλ και υφυπουργού Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, Γκρέις Μενγκ μιλάει για πρώτη φορά μετά την εξαφάνιση του συζύγου της, Μενγκ Χονγκγουέι.

Σε συνέντευξή της στο BBC, η Γκρέις Μενγκ υποστηρίζει πως δεν είναι σίγουρη αν ο σύζυγός της είναι ζωντανός και επισημαίνει ότι τώρα είναι η ίδια στόχος αφού έχει δεχτεί πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα.

«Πιστεύω ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. Δεν είμαι σίγουρη ότι ζει», δήλωσε μιλώντας στα αγγλικά για τον σύζυγό της στη συνέντευξη αυτή που δόθηκε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα.

«Είπα (στα παιδιά μου) ότι ο μπαμπάς έχει φύγει για ένα μεγάλο επαγγελματικό ταξίδι», ανέφερε.

Αποκάλυψε δε, ότι οι «βάναυσες» κινεζικές αρχές διώκουν τον σύζυγό της, εβδομάδες μετά την σύλληψή του στην Κίνα.

Το πρόσωπό της δεν αποκαλύπτεται καθ’όλη τη διάρκεια της συνέντευξης αυτής, η οποία έγινε στη Γαλλία, όπου βρίσκεται η έδρα της Ιντερπόλ.

Η σύζυγός του, η οποία είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην γαλλική αστυνομία, είχε πει την ίδια μέρα σε δημοσιογράφους στην Λιόν, ότι ο 64χρονος σύζυγός της βρίσκεται «σε κίνδυνο».

Την επομένη το Πεκίνο είχε ανακοινώσει ότι ο Μενγκ «δωροδοκήθηκε και είναι ύποπτος ότι παραβίασε τον νόμο», ενώ προηγουμένως οι κινεζικές αρχές είχαν γνωστοποιήσει ότι διεξάγουν έρευνα εναντίον του.

Η Εθνική Επιτροπή Επίβλεψης, η οποία διερευνά την υπόθεση του Μενγκ, μπορεί να κρατήσει μυστικά για έξι μήνες έναν ύποπτο, χωρίς να ενημερώσει την οικογένειά του ή να του επιτρέψει να έχει πρόσβαση σε δικηγόρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter