Σύζυγος υγειονομικού που πέθανε από κορονοϊό κατά Κικίλια: Ήταν καταδικασμένος ή όχι ο άνθρωπός μας; (Video)

Σύζυγος υγειονομικού που πέθανε από κορονοϊό κατά Κικίλια: Ήταν καταδικασμένος ή όχι ο άνθρωπός μας; (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Σκληρή κριτική στον Βασίλη Κικίλια με αφορμή τις διατυπώσεις που επέλεξε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ασκεί σύζυγος υγειονομικού που απεβίωσε από κορονοϊό.

Η κ. Ολυμπία Τσάτσα με ανοιχτή επιστολή της προς τον Βασίλη Κικίλια, που δημοσιεύει το documentonews.gr, εγκαλεί τον υπουργό Υγείας για τη δήλωσή του πως «καταδικασμένος σε θάνατο δεν είναι κανένας» ενώ εν συνεχεία αναφέρεται σε μία αλληλουχία γεγονότων που, όπως διαμηνύει, οδήγησαν στον θάνατο τον σύζυγό της. Τονίζει, μάλιστα, πως δεν έλαβε ούτε ένα συλλυπητήριο τηλεφώνημα παρά το γεγονός πως ο υγειονομικός σύζυγός της «έσβησε» νικημένος από κορονοϊό, πολύ πριν έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, σε μία προσπάθεια να σώσει ζωές ασθενών.

Υπογραμμίζει, δε: «Θα σταθώ όμως στην δήλωση που κάνατε ότι κανένας άνθρωπος για εσάς που νοσεί από κορονοϊο δεν είναι καταδικασμένος» και συνεχίζει: «Σας ρωτώ κ. Υπουργέ. Ο δικός μας άνθρωπος υγειονομικός χωρίς υποκείμενο νόσημα που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο μη αναφοράς χωρίς να διαθέτει σύστημα υψηλής ροής οξυγόνου, που διασωληνωθηκε και έμεινε εκτός ΜΕΘ πλέον των 30 ωρών και που στη ΜΕΘ που διακομίστηκε έγινε διακοπή ρεύματος και δεν λειτούργησε η γεννήτρια ήταν καταδικασμένος η όχι;»

Κλείνει την επιστολή της υπογραμμίζοντας πως περιμένει την απάντηση του υπουργού Υγείας.

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή της Ολυμπίας Τσάτσα προς τον υπουργό Υγείας: 

«Ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλειο

Κ. Υπουργέ

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξη σας στη πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη Καλημέρα Ελλάδα. Μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκατε και στον μεγάλο αριθμό θανάτων από την πανδημία στη χώρα μας.

Πραγματικά ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και κάθε θάνατος προκαλεί θλίψη, ιδιαίτερα όταν είναι απρόσμενος και άδικος. Προκαλεί θλίψη γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι που χάθηκαν άφησαν πίσω τις οικογένειες τους, ενώ κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής τους.

Πρόσφατα κ. Υπουργέ επέστρεψε από την Αμερική η κόρη μου με το διδακτορικό το οποίο εκπόνησε εκεί στα χέρια της. Ξέρετε κ. Υπουργέ που βρήκε τον πατέρα της; Σε ένα μαρμάρινο τάφο. Υγειονομικό που χάθηκε στη πανδημία.

Προσπερνάω την θεσμική σας υποχρέωση να απευθύνεται συλλυπητήρια στις οικογένειες των υγειονομικών θυμάτων της πανδημίας την οποία έως και σήμερα δεν υλοποιήσατε, σαν να μην υπηρέτησαν οι άνθρωποι αυτοί το Εθνικό Σύστημα Υγείας για το οποίο τελικά και θυσιάστηκαν. Θα σταθώ όμως στην δήλωση που κάνατε ότι κανένας άνθρωπος για εσάς που νοσεί από κορονοϊο δεν είναι καταδικασμένος.

Σας ρωτώ κ. Υπουργέ. Ο δικός μας άνθρωπος υγειονομικός χωρίς υποκείμενο νόσημα που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο μη αναφοράς χωρίς να διαθέτει σύστημα υψηλής ροής οξυγόνου, που διασωληνωθηκε και έμεινε εκτός ΜΕΘ πλέον των 30 ωρών και που στη ΜΕΘ που διακομίστηκε έγινε διακοπή ρεύματος και δεν λειτούργησε η γεννήτρια ήταν καταδικασμένος η όχι;

Περιμένω την απάντηση σας

Ολυμπία Τσάτσα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter