SZ: «Ο Σόιμπλε ήθελε να διώξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα από το ευρώ – Θα μπορούσε να τινάξει την ΕΕ στον αέρα»

SZ: «Ο Σόιμπλε ήθελε να διώξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα από το ευρώ – Θα μπορούσε να τινάξει την ΕΕ στον αέρα»

«Σε τέσσερα κορυφαία λάθη υπέπεσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη μακρά και εντυπωσιακή σταδιοδρομία του», λέει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung με αφορμή την ανοιχτή στήριξη του νυν προέδρου της Μπούντεσταγκ στον υποψήφιο για την προεδρία του CDU Φρίντριχ Μερτς.

«Το πρώτο λάθος αφορά την αμνηστία φοροφυγάδων στην υπόθεση Φλικ, το δεύτερο την υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της CDU, το τρίτο την υπερβολική αφοσίωση στον τότε καγκελάριο Κολ. Η Μέρκελ γύρισε, την κατάλληλη στιγμή, την πλάτη στον “Καγκελάριο της Επανένωσης”. Γι’ αυτό και κατάφερε να γίνει καγκελάριος, ενώ ο Σόιμπλε ανέλαβε υπουργός.

Ως υπουργός Οικονομικών ο Β. Σόιμπλε έκανε το τέταρτο μέγα λάθος του όταν ο κατά τα άλλα “πεπεισμένος Ευρωπαίος” θέλησε να διώξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα από το ευρώ. Σε περίπτωση που η καγκελάριος δεν προέβαλλε αντίσταση, ο Σόιμπλε θα είχε τινάξει στον αέρα την Ε.Ε.

Ο επιθετικός τρόπος που επέβαλε τον Μερτς για να εμποδίσει την εκλεκτή της Μέρκελ, Άνεγκρετ Καρμπ-Κάρεμπάουερ, αποτελεί την εκδίκηση του Σόιμπλε για το γεγονός ότι δεν έγινε καγκελάριος, ότι η Μέρκελ δεν τον άφησε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και για το ότι δεν έγινε επικεφαλής του Eurogroup».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter