Τα 100 σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Δικαιοσύνη

Τα 100 σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Δικαιοσύνη

Ισίδωρος Ντογιάκος, ο «Κόλλιας» του Μητσοτάκη

Προκλητικός και βαθύτατα αντιθεσμικός είναι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς με τη στάση του σε μείζονες υποθέσεις λειτουργεί ως βραχίονας και υποστηρικτής των συμφερόντων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από την πρώτη στιγμή ο Ντογιάκος προσπάθησε να συσκοτίσει με άκομψο και αντισυνταγματικό τρόπο τις έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ με γνωμοδότησή του επιχείρησε να μπλοκάρει τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον νομικό και πολιτικό κόσμο.

Παρέμβαση στις ανεξάρτητες αρχές

Αγαπημένη δραστηριότητα της κυβέρνησης ήταν η παρέμβαση στις ανεξάρτητες αρχές. Το έκανε όταν αρνήθηκε στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο να εμφανιστεί στη Βουλή ώστε να δώσει στοιχεία για τις υποκλοπές και όταν τον απείλησε ευθέως διά του Aδ. Γεωργιάδη ότι «έχει αγγίξει τα όρια της προδοσίας» επειδή ερευνούσε ως οφείλει το μέγα σκάνδαλο. Παράλληλα, ο Ν. Ανδρουλάκης είχε αποκαλύψει ότι ο πρωθυπουργός τον πλησίασε ώστε να συνεργαστούν για την απομάκρυνση του Κώστα Μενουδάκου από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Η πρωτοφανής παραίτηση Τζανερίκου

Πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά ήταν και όσα έγιναν με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του Αρειου Πάγου Χρήστο Τζανερίκο. Η κυβέρνηση επιχείρησε να παρέμβει στη Δικαιοσύνη με δύο νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη. Οταν είδαν ότι δεν αρκούν, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης –όπως αποκάλυψε το Documento– ανέλαβε να κάνει… μασάζ στον πρώην πρόεδρο του αρμόδιου Α1 Τμήματος του Αρειου Πάγου, ενώ στη συνέχεια χρέη μεσάζοντα εκτέλεσε μεγαλοεπιχειρηματίας προκειμένου να ευθυγραμμίσει τον Χρ. Τζανερίκο με τη βούληση του Μεγάρου Μαξίμου, προσφέροντας και τα ανάλογα ανταλλάγματα.

Κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη – ακροδεξιάς

Το Documento αποκάλυψε το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη – ακροδεξιάς δημοσιεύοντας συνομιλίες που συνέθεσαν το δυσώδες ψηφιδωτό πίσω από το «πετσόκομμα» ακροδεξιών κομμάτων από τον Αρειο Πάγο. Ακροδεξιός συνωμότης είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με «δημοσιογράφο» που ανέλαβε ρόλο… χειριστή της σχέσης του μορφώματος, το οποίο γλίτωσε από το «λεπίδι» του ανώτατου δικαστηρίου, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Οι συνομιλίες κουμπώνουν με την ωμή παρέμβαση στο έργο του αντιπροέδρου ΑΠ Χρ. Τζανερίκου, ενώ αποδεικνύουν τη μικρομματική σκοπιμότητα πίσω από το φρένο στο μόρφωμα του ναζί Κασιδιάρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter