Τα 100 σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Εγκλημα στα Τέμπη

Τα 100 σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Εγκλημα στα Τέμπη

57 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους φοιτητές, σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ενώ ένα κορίτσι από τη β. Ελλάδα, η Εριέττα, εξακολουθεί να αγνοείται

Επιχείρηση συμψηφισμού για την τραγωδία στα Τέμπη

Εξοργιστική ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αρωγό τον πάντοτε πρόθυμο εκλεκτό της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, για μετάθεση των εγκληματικών ευθυνών της σε ό,τι αφορά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Ο εισαγγελέας του Αρειου Πάγου με έγγραφη παραγγελία του ζήτησε τους φακέλους για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια συμψηφισμού των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επί μήνες κώφευε στις καταγγελίες των συνδικαλιστών.

Με μελανά γράμματα έχει πλέον περάσει στην Ιστορία η στάση από βήματος Βουλής του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μόλις λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία είχε ξεστομίσει τη φράση: «Είναι ντροπή –και ντρέπομαι– που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα –και το ξαναλέω– ότι το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter