Τα 100 σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Παρακολουθήσεις

Τα 100 σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Παρακολουθήσεις

117 στόχους συνολικά περιλάμβαναν οι λίστες παρακολουθήσεων από ΕΥΠ και Predator που αποκάλυψε το Documento

Ο εθνικός ωτακουστής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε τη χώρα ένα ατέλειωτο πεδίο παρακολουθήσεων. Και πλέον το παραδέχεται και ο ίδιος. Στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που έγινε την περασμένη Τετάρτη ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε αναφορικά με την παρακολούθηση –και– του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου ότι «οι εξηγήσεις που δόθηκαν γι’ αυτές τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Δεν είναι μόνο ότι μέσω αυτής της δήλωσής του ο Κυρ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά με την παρακολούθηση –και– των δύο αυτών προσώπων μεταξύ εκατοντάδων άλλων. Το σημαντικότερο είναι ότι προκαλούνται εύλογα ερωτήματα από την επίμαχη δήλωση του πρωθυπουργού: πώς ακριβώς γνωρίζει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας; Ποιος τον ενημέρωσε αφού εδώ και τόσο πολλούς μήνες είναι ο ίδιος που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν γνωρίζει τον λόγο της παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη; Αυτός δεν είναι που έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου η υπόθεση να μην εξεταστεί ποτέ επί της ουσίας από τη Δικαιοσύνη; Αυτός δεν είναι που επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο ώστε να υπάρξει συσκότιση πληροφοριών στις σχετικές συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής; Και όλα αυτά ενώ η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου παραμένει στη θέση της παρότι ήταν αυτή που υπέγραφε χιλιάδες διατάξεις παρακολούθησης για «λόγους εθνικής ασφαλείας». Ολα στο σκοτάδι με ευθύνη του Κυρ. Μητσοτάκη.

Οπως έχει αποδειχτεί πλέον περίτρανα λοιπόν, κανένας δεν ξέφυγε από τους… κοριούς του Μαξίμου. Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε εκτός από τον αρχηγό τον Ενόπλων Δυνάμεων Κων. Φλώρο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και πολλούς άλλους ακόμη, σε έναν ατέλειωτο κατάλογο που απαρτίζεται από πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλα δημόσια πρόσωπα έντονου πολιτικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους πάντες ώστε να τους εκβιάζει.

Κάτι που πλέον έχει αποδειχτεί περίτρανα είναι ότι οι παρακολουθήσεις, είτε γίνονταν από την ΕΥΠ είτε από το παράνομο λογισμικό Predator, είχαν ενιαίο κέντρο παρακολούθησης το Μέγαρο Μαξίμου. Η μεθοδολογία αυτού του κέντρου ήταν αρκετά απλή: η ΕΥΠ παρακολουθούσε ένα στόχο προκειμένου να μάθει προσωπικές πληροφορίες και τις επαφές του και έπειτα αναλάμβανε το Predator. Ενα λινκ στο κινητό τού εκάστοτε στόχου ήταν αρκετό προκειμένου να φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου οι πολυπόθητες πληροφορίες.

Αλλωστε το έγκλημα ήταν προμελετημένο. Το πρώτο ΦΕΚ που εκδόθηκε από την τωρινή κυβέρνηση, μόλις μία ημέρα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όριζε ότι υπό την εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου τέθηκαν η ΕΥΠ, η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Απροκάλυπτα. Τέσσερα χρόνια μετά η αρμόδια επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου κρίνει ότι οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα διαβρώνουν τη δημοκρατία, αλλά η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter