Τα 15 πιο μεγάλα ψέματα του Μητσοτάκη στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HotDoc, το Docville και το περιοδικό «Μάσκα»

Τα 15 πιο μεγάλα ψέματα του Μητσοτάκη στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το HotDoc, το Docville και το περιοδικό «Μάσκα»

Τα 15 πιο μεγάλα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τα πρωτογενή πλεονάσματα που ΘΑ μείωνε μέχρι τον κατώτατο μισθό που ΘΑ αύξανε, αυτή την Κυριακή στο Documento.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ… ΑΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: Σβαρτσενέγκερ, γκόμενος, με υψηλό IQ και παιδεία που συγχέει τον Ρουσσώ με τον Μοντεσκιέ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Τα μνημεία δεν είναι Lego για να τα μετακινείς κομμάτι κομμάτι! Αποκλειστική συνέντευξη του τέως δήμαρχου Θεσσαλονίκης για το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου που έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις.

Η «γαλάζια σαπουνόπερα» της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΜΕΑ: «Η ζωή μας κοστίζει πολύ φτηνά»

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ: Όταν πάθος και ζήλια «ξεπλένουν» δολοφόνους

ΕΦΟΡΙΑ Πέντε παγίδες στη νέα ρύθμιση χρεών

ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ Το θηλυκό τοτέμ του μπάσκετ μιλά στο Documento: «Το καλύτερο δώρο ήταν η φυγή στο εξωτερικό»

Σε αυτό το τεύχος αρθρογραφούν: Νατάσα Γκαρά, Φωτεινή Μπακαδήμα, Νίκος Μαδεμλής

Το HotDoc

Αντίο 2019! Λίγες μέρες πριν από την έλευση του 2020 11+2 άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και της επιστήμης γράφουν για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς στον κόσμο.

Το HotDoc παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα γεγονότα, τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που θέλουμε να θυμόμαστε ή και να ξεχάσουμε από τη χρονιά που φεύγει. – Μαζί με το Documento της Κυριακής

To Docville

11+2 άνθρωποι του πολιτισμού μιλούν στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Αποκλειστική συνέντευξη στο Documento. Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη για το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου που θα ξεσηκώσει αντιδράσεις ένθεν κακείθεν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Τα μνημεία δεν είναι Lego για να τα μετακινείς κομμάτι κομμάτι».

Αντίο 2019! Λίγες μέρες πριν από την έλευση του 2020 άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και της επιστήμης γράφουν στο Documento για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς στον κόσμο.

Ο ιστορικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Καρδάσης γράφει για την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιστρέφει στο 480 π.Χ. και στις Θερμοπύλες και στη Σαλαμίνα και φαντασιώνεται ηρωικούς πολέμους.

Ο αρχιτέκτονας και ιδρυτής των AD Architects Αριστείδης Ντάλας αναφέρεται στις μεγάλες αλλαγές και επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, αλλά και στις νέες ταυτότητες των πόλεων.

Ο συγγραφέας και μεταφραστής Αλέξανδρος Κυπριώτης γράφει από το Βερολίνο για τη χρονιά που η Γερμανία ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 30χρονα από την Επανένωση .

Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος, επίτιµος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, γράφει για τις διαστημικές αποστολές το 2020.

Ο γενικός διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης γράφει για την κλιματική κρίση, την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και τα ορυκτά καύσιμα.

H Αλεξάνδρα Κολλάρου, art consultant και συγγραφέας του βιβλίου «Η ελληνική τέχνη από το Α εως το Ω», γράφει για το πάντρεμα της σύγχρονης τέχνης με την τεχνολογία και τη διαρκή αναζήτηση της διαφορετικότητας.

Ο Λουκάς Καρνής, δημοσιογράφος και communications director στην Parachute X Typeroom, απαντάει στο ερώτημα πόσο deep μπορεί να είναι κάτι fake και περιγράφει ιστορίες τρόμου για τα μίντια του 2020.

Ο σκηνοθέτης και δισκογραφικός παραγωγός Αντώνης Παπαβομβολάκης γράφει για τη νέα εμπορική μουσική και το λυσσαλέο κυνήγι της καινοτομίας από τις δισκογραφικές εταιρείες.

Ο Αναστάσης Περράκης, διευθυντής έρευνας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, γράφει τη Βιοϊατρική με ορίζοντα το 2021.

Η Μαρία Τσαντσάνογλου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του MOMus Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, περιγράφει τους στόχους του οι οποίοι θα τον καταστήσουν έναν σημαντικό πολιτιστικό προορισμό στην Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης προβλέπει τη μάχη που θα καθορίσει πώς θα διαμορφωθεί το κινηματογραφικό τοπίο στο μέλλον.

Η σύμβουλος βιώσιμης μόδας Στέλλα Παρασχά γράφει για το μέλλον της μόδας τα επόμενα χρόνια που βασιζόμενη στην τεχνολογία θα κάνει φαντασμογορικά άλματα, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και θέτοντας σαν προτεραιότητα τη βιωσιμότητα.

5 + 1 βιβλία για το 2020. Η Εμυ Ντούρου παρουσιάζει μερικά από τα πιο πολυαναμενόμενα μυθιστορήματα που φέρνει μαζί της η νέα χρονιά.

H «Μάσκα»

Η «Μάσκα» ξανά στο περίπτερο – Αυτή την Κυριακή με το Documento

Αυτή την Κυριακή με το Documento κυκλοφορεί το δεύτερο συλλεκτικό τεύχος Ιστορίες από τη Θρυλική Μάσκα.

Στο «Ματωμένο ξημέρωμα» ο άσος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Αναζητήσεων Νταν Φόουλερ και οι βοηθοί του αγωνίζονται να συντρίψουν τους γκάνγκστερ που επέστρεψαν στην εγκληματική δράση. Στο «Ξανθό δόλωμα» ένα ρυάκι από αίμα οδηγεί τον δημοσιογράφο Ρόι Κουίκ σε ένα πτώμα και τον βυθίζει σε ένα σκοτεινό, ακατανόητο μυστήριο. Στον «Βάλτο των νεκρών» ο θρυλικός Φεγγαροκέφαλος πρωταγωνιστεί σε μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, ενώ στο «Ο θάνατος παίζει ζάρια» η αγωνία απογειώνεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter