Τα 4 βήματα που πρέπει να κάνετε πριν μπει το τρέξιμο στη ζωή σας

Τα 4 βήματα που πρέπει να κάνετε πριν μπει το τρέξιμο στη ζωή σας

Κάθε δρομέας μπορεί να «ερωτευτεί» το τρέξιμο για διαφορετικό λόγο: κάποιος γιατί το συνδέει με κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, άλλος γιατί τον βοήθησε να ξεπεράσει έναν χωρισμό, άλλος γιατί τον κάνει να νιώθει δυνατός ή επειδή άλλαξε τη φυσική του κατάσταση ή ακόμα και το βάρος του.

Οι λόγοι για την αγάπη για το τρέξιμο ποικίλλουν, αλλά η διαδρομή μέχρι αυτή δεν είναι απαραίτητα εύκολη: μέχρι να γίνει συνήθεια το τρέξιμο είναι πολύ πιθανό να απελπιστείτε και να το παρατήσετε.

Γι΄ αυτό και ακολουθούν ορισμένες συμβουλές ειδικών υπό μορφή βημάτων που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να εντάξετε όσο πιο αρμονικά γίνεται το τρέξιμο στην καθημερινότητά σας.

Βήμα 1:

Η έναρξη μιας νέας συνήθειας είναι δύσκολη, ειδικά όταν πρόκειται για μια συνήθεια που μπορεί κάπως να φοβάσαι. Αλλά εδώ είναι και το κλειδί: Μην το παρακάνετε και μην ορκιστείτε ότι θα τρέχετε έξι ημέρες την εβδομάδα, αν στο παρελθόν έχετε τρέξει ελάχιστα. Δημιουργήστε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα και τηρήστε το.

Αντιμετωπίστε την ώρα της προπόνησής σας όπως θα κάνατε σε ένα σημαντικό ραντεβού και αν πραγματικά δυσκολεύεστε να δεσμευτείτε, βρείτε έναν φίλο να τρέχετε μαζί ή μια ομάδα να ενταχθείτε, ώστε να έχετε έναν σταθερό λόγο να βγαίνετε έξω όσο συχνά χρειάζεται.

Βήμα 2

Τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους έμπειρους δρομείς, είναι ζωτικής σημασίας να θέτετε στόχους. Το να δίνετε στις προπονήσεις έναν σκοπό -είτε αυτός είναι για να χάσετε βάρος, είτε να τερματίσετε τον πρώτο σας αγώνα είτε να πετύχετε προσωπικό ρεκόρ- τις κάνει πιο πολύτιμες από το να τρέχετε άσκοπα. Οι στόχοι σας κρατούν συνεπείς.

Βήμα 3

Αυτό είναι ως επί το πλείστον αλήθεια πως το βασικό βήμα που πρέπει να κάνετε για να αρχίσετε το τρέξιμο είναι να αγοράσετε τα κατάλληλα παπούτσια, γεγονός που ασκεί μεγάλη πίεση στην εύρεση του τέλειου ζευγαριού. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πάτε σε ένα κατάστημα εξειδικευμένο στο τρέξιμο. Όμως μόλις αποκτήσετε το ζευγάρι που σας ταιριάζει, ενισχύστε τη ντουλάπα σας και με μερικά άλλα βασικά κομμάτια εξοπλισμού για να κάνετε το τρέξιμο πιο άνετο, όπως ένα αθλητικό σορτς που θα αποτρέπει τις τριβές των ποδιών σας μεταξύ τους καθώς και κάλτσες αλλά και μπλούζες που απορροφούν τον ιδρώτα.

Βήμα 4

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για να γίνεις συνεπής δρομέας είναι να μείνεις υγιής. Όταν βρίσκεσαι στα πρώτα βήματά σου, υπάρχουν μερικοί συνηθισμένοι τραυματισμοί που μπορεί να σε ταλαιπωρήσουν αν δεν είσαι προσεκτικός. Ευτυχώς, μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα εντελώς, λαμβάνοντας ορισμένες προφυλάξεις. Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι δεν αυξάνετε πολύ γρήγορα τα εβδομαδιαία σας τρεξίματα. Ακόμα και αν αισθάνεστε καλά, η απότομη αύξηση μπορεί οδηγήσει σε τραυματισμούς, αφού το σώμα σας δεν έχει συνηθίσει την προσπάθεια.

Επιπλέον, η προπόνηση ενδυνάμωσης και οι διατάσεις είναι το κλειδί για δυνατό, ανώδυνο τρέξιμο. Μην τα υποτιμάτε. Τέλος, θα πρέπει επίσης να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην διατροφή σας. Θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σίδηρος θα σας δώσουν ενέργεια, θα χτίσουν τους μύες σας και θα διασφαλίσουν ότι δεν θα ξεμείνετε από δυνάμεις.

πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter