Εγκαίνια… προεκλογικού τύπου στη Fraport από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εγκαίνια… προεκλογικού τύπου στη Fraport από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μία προεκλογικού χαρακτήρα περιοδεία στην Θεσσαλονίκη, την δεύτερη μέσα σε έναν μήνα, πραγματοποίησε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκίνησε από την Καλαμαριά όπου υπάρχει έντονο το ποντιακό στοιχείο για να εκμεταλλευτεί την ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Επισκέφθηκε το mega εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να προβάλλει την διαδικασία των εμβολιασμών, στη οποία έχει ποντάρει πολιτικά, «ως μία ευχάριστη έκπληξη που αντανακλά ένα οργανωμένο ψηφιακό κράτος», όπως δήλωσε.

Η βασική του παρουσία ήταν στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης της Fraport Greece, στο Αεροδρόμιο Μακεδονία, παρότι πρόκειται για ιδιωτική (γερμανική κατά κύριο λόγο), όπου έκανε και την συνολική παρουσίαση της επένδυσης δίνοντας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Αεροδρομίου Μακεδονία και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η επένδυση της Fraport για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύει τις ταξιδιωτικές υποδομές της χώρας με πέντε νέους, σύγχρονους αεροσταθμούς, ενώ πέντε ακόμα αεροσταθμοί επεκτάθηκαν και σε τέσσερις έγιναν έργα αναδιαμόρφωσης. Παράλληλα, ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης ενώ κατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί. Οι πέντε νέοι αεροσταθμοί, που κατασκευάστηκαν στους αερολιμένες της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Κω και της Μυτιλήνης, προσθέτουν περισσότερα από 86.300 τετραγωνικά μέτρα σε χώρους υπηρεσιών και εξυπηρέτησης ταξιδιωτών, διευρύνοντας ουσιαστικά τις υποδομές που διαθέτει αφενός η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και αφετέρου πέντε μεγάλοι νησιωτικοί προορισμοί. Παράλληλα, η επέκταση των αεροσταθμών σε άλλα πέντε αεροδρόμια έχει ενισχύσει τις αεροδρομιακές εγκαταστάσεις κατά περισσότερα από 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Το μεγαλύτερο καινούργιο terminal δημιουργήθηκε στο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου το επιπρόσθετο εμβαδόν που αγγίζει τα 34.100 τετραγωνικά μέτρα…Ο δεύτερος μεγαλύτερος σταθμός οικοδομήθηκε στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω, όπου προστέθηκαν 24.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η μεγαλύτερη επέκταση έγινε στην Σαντορίνη, όπου ο υφιστάμενος αεροσταθμός απέκτησε επιπλέον 12.900 τμ και ανακαινίστηκε. Χάρη στα έργα εγκαταστάθηκε και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σύγχρονο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών. Σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν σημαντικά οι πύλες αναχωρήσεων, τα γραφεία check-in και οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών, ενώ παράλληλα προστέθηκαν σημεία ασφάλειας και ελέγχου, τόσο σε ό,τι αφορά τους εσωτερικούς χώρους όσο και αναφορικά με τα φυλάκια όπου ρυθμίζεται η πρόσβαση στην περιοχή δραστηριότητας αεροσκαφών».

Θέλησε δε να συνδέσει τα εγκαίνια του έργου με την εκκίνηση της τουριστικής σεζόν για την οποία έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να κινηθεί στο 50% της προ κρίσης κίνησης. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βαδίζοντας προσεκτικά προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση, το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τα υπόλοιπα 13 περιφερειακά μας αεροδρόμια γίνονται οι εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι. Όλα τους πια, όπως εξάλλου και τα υπόλοιπα αεροδρόμιά μας, έχουν πιστοποίηση για τα μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού από τον Διεθνή Οργανισμό Αεροδρομίων. Και βέβαια, το ευρωπαϊκό ψηφιακό διαβατήριο υγείας, στο οποίο η Ελλάδα πρωτοστάτησε, γίνεται πια πράξη. Και πρόσθετη εγγύηση είναι το εθνικό σύστημα ελέγχου που ήδη έχει καταστρώσει η χώρα μας. Και καθώς η επιχείρηση εμβολιασμού “Ελευθερία” προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς πιστεύω ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα μπορεί να έχει χτίσει το πρώτο τείχος ανοσίας. Μπορούμε, λοιπόν, να είμαστε αισιόδοξοι, τηρώντας πάντα τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, να διαμορφώσουμε από φέτος το καλοκαίρι τις συνθήκες για μία καλή πορεία του τουρισμού μας. Αλλά για μία πιο ανοιχτή καθημερινότητα για όλους μας, ώστε όπως νικηφόρα μπήκε η πατρίδα μας σε αυτή τη δοκιμασία, παρά τις βαριές απώλειες, έτσι νικηφόρα να βγει και από αυτήν .Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμή κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «υπήρξαν αναταράξεις, καταιγίδες και κενά αέρος που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων». Φυσικά δεν έλειψε η άστοχη ποιητική αναφορά: «Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα».

Πάντως μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε αγοράσει γλυκά από τον Τερκενλή αφού όπως του επισήμαναν την τελευταία φορά οι Θεσσαλονικείς δεν είναι κάτι που τους τιμά, μάλλον είναι μία γραφικότητα που τους εκνευρίζει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter