Τα Αιρετικά No 17, «Τα χίλια πρόσωπα του φασισμού στην Ελλάδα» την Κυριακή 28 Νοεμβρίου μαζί με το Documento

Τα Αιρετικά No 17, «Τα χίλια πρόσωπα του φασισμού στην Ελλάδα» την Κυριακή 28 Νοεμβρίου μαζί με το Documento

Νέο βιβλίο προσφέρει το Documento την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 μαζί με τη κυριακάτικη έκδοση.

Το θέμα του είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς, όπως φαίνεται, με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει, κι ας καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Αναζητώντας τι είναι αυτό που θρέφει και θεριεύει τον φασισμό, κάναμε μια αναδρομή στις μορφές που απέκτησε στο βάθος της ιστορίας του 19ου, του 20ού και στην αυγή του 21ου αιώνα.

Ένας τόμος για την ιστορία της άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα, από τον μεγαλοϊδεατισμό του Ίωνα Δραγούμη και του Ελευθερίου Βενιζέλου, τους τριεψιλίτες και το μεταξικό καθεστώς, τον Μανιαδάκη και τις διευθύνσεις Ασφάλειας έως τους δωσίλογους της Κατοχής, ένοπλους (Τάγματα Ασφαλείας κ.ά.) και οικονομικούς, τον ΙΔΕΑ και την ΕΕΝΑ, τη χούντα των συνταγματαρχών και τις ακροδεξιές ομάδες/συμμορίες της μεταπολίτευσης που πασπαλίστηκαν με λαϊφστάιλ για να γίνουν αποδεκτές, μέχρι και τη Χρυσή Αυγή που εξέφρασε «ακτιβιστικά»-εγκληματικά και κοινοβουλευτικά τον χώρο της άκρας δεξιάς την τελευταία δεκαετία των μνημονίων.

Γιατί τώρα να μιλήσουμε για τον φασισμό; Γιατί βασικές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ ακολουθούν την ατζέντα της ακροδεξιάς; Γιατί υπουργοί, στελέχη και νεόκοπα «φιντάνια» ομνύουν και ξεπλένουν τη χούντα, τον Μεταξά, τα ξερονήσια της εξορίας; Επειδή με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει, η γνώση είναι ένα από τα όπλα μας για να ξεριζώσουμε την «κανονικότητά» του που προσπαθούν να μας την επιβάλουν. Γι’ αυτό και αφιερώσαμε ειδικό κεφάλαιο για τον ρόλο των media στο χάιδεμα του φιδιού και του αυγού του.

Με κείμενα των: Άκη Γαβριηλίδη, Δημήτρη Δεληολάνη, Μαρίας Καβάλα, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη, Θανάση Καραμπάτσου, Δημήτρη Κούλαλη, Βασιλικής Λάζου, Βασίλη Μανουσάκη, Σπύρου Μαρκέτου, Παναγιώτη Μαυρέλη, Κώστα Παπαδάκη, Γιώργου Πλειού, Κώστα Σκολαρίκου, Μιχάλη Τρεμόπουλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter