«Τα αιρετικά Νο13 – Τα παραμύθια της χούντας»: Την Κυριακή με το Documento

«Τα αιρετικά Νο13 – Τα παραμύθια της χούντας»: Την Κυριακή με το Documento

Μερικά 24ωρα προτού συμπληρωθούν 54 χρόνια από εκείνο το ξημέρωμα που έβαλε τη χώρα στον γύψο και την δημοκρατία στον πάγο, η σειρά των «Αιρετικών» προσφέρει ένα βιβλίο με τα έργα και τις ημέρες μιας καταστροφικής επταετίας στα χακί.

Καθώς πλέον η υπεράσπιση της χούντας των συνταγματαρχών έχει ξεφύγει από το στενό πλαίσιο περιθωριακών ομάδων της άκρας Δεξιάς και η ανιστόρητη όσο και αβάσιμη επιχειρηματολογία πέρασε από το στάδιο των «ανοιχτών παραθύρων» και της «μηδενικής εγκληματικότητας» σε εκείνο της λαϊκής αποδοχής των συνταγματαρχών και του ταχύτατου εκσυγχρονισμού της χώρας στο πολιτικο-κοινωνικό πεδίο, η απάντηση στον αναθεωρητισμό οφείλει να είναι καθημερινή διαδικασία. Το χειρότερο δε όλων είναι ότι στα καινοφανή αυτά συμπεράσματα θέλουν να καταλήγουν οι «οργανικοί διανοούμενοι» της αστικής τάξης οι οποίοι ενδεδυμένοι με επιστημονικές ιδιότητες τις οποίες ποτέ δεν κατείχαν αλλά και υπό την εύνοια γόνων πολιτικών τζακιών και συστημικών ΜΜΕ θεωρούν ότι η «αλήθεια» τους κατέχει αυθεντικότητα και μοναδικότητα.

Φυσικά σε αυτή την «αλήθεια» δεν μπορεί να βρει θέση η άγρια καταστολή στην Μπουμπουλίνας, στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στους τόπους εξορίας και μαρτυρίου· δεν μπορεί να βρει θέση η ταξική βαρβαρότητα που οδήγησε σε ενίσχυση του μεταναστευτικού ρεύματος την ίδια εποχή που η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 80%· δεν μπορούν να βρουν θέση η διαφθορά, η λοβιτούρα, η φαυλότητα, η γελοιότητα, η αυταρχικότητα και εντέλει η ασημαντότητα όσων για επτά χρόνια περνούσαν τον εαυτό τους για πολύ σημαντικό. Η ιδεολογική σπορά της Σχολής του Σικάγου και του Αουγκούστο Πινοσέτ αρχίζει να καρπίζει.

10+3 ψέματα για τα «θαύματα» της επταετίας των επίορκων συνταγματαρχών στο 13ο βιβλίο των «Αιρετικών»

Μεταξύ άλλων τα θέματα που απασχολούν: Οι πατριώτες μιας «άλλης» πατρίδας… Το «θαύμα» των οικονομικών δεικτών ναυάγησε στην καθημερινότητα. Μετανάστευση, μισθοί και απασχόληση στα χρόνια της γύψινης «κοινωνικής ειρήνης». Ο εφοπλισμός σε πελάγη ασυδοσίας. Το ημερολόγιο δύο σκανδάλων. Κορίτσια του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Λογοκρισία στον δημόσιο λόγο. Σχολεία φρονηματισμού. Η τήβεννος και ο γύψος που της πήγαινε πολύ. Προπαγάνδα & αισθητική. Παραβατικότητα, βαρβαρότητα και το Πολυτεχνείο ως πεδίο μάχης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter