Τα αιρετικά – Προσφορά και 10 βιβλία μόνο 48 ευρώ (μαζί με τα έξοδα αποστολής εντός Ελλάδας)

Τα αιρετικά – Προσφορά και 10 βιβλία μόνο 48 ευρώ (μαζί με τα έξοδα αποστολής εντός Ελλάδας)

Βασικό στοιχείο στην πρωταρχική διαδικασία συγκρότησης της εθνικής συνείδησης είναι η σύνθεση της ιστορικής μυθολογίας, του ξεδιαλέγματος των γεγονότων τα οποία επιβεβαιώνουν και ενισχύουν την «αυτοεικόνα» του νεαρού έθνους.

Σε αυτό το πρώτο ζωτικό στάδιο δεν δίνεται η δυνατότητα να εμφιλοχωρήσει η αμφιβολία και πολεμιέται οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εκτός από την κεντρικά κατευθυνόμενη. Διακόσια χρόνια μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους βρισκόμαστε στη θέση να αναστοχαστούμε πάνω στα θέσφατα της ελληνικής ιστορίας και να εκτιμήσουμε εκ νέου τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η εθνική ιστοριογραφία.

Η ιστορική σειρά Τα Αιρετικά επιτελεί ακριβώς αυτό τον ρόλο: ξεκινώντας από όσα θεωρούμε δεδομένα στη διαδρομή της «φυλής» των Ελλήνων μέσα στον ιστορικό χρόνο επιχειρεί να παρουσιάσει ψήγματα διαφορετικών προσεγγίσεων.

Από τους Περσικούς Πολέμους –πόσα αλήθεια γνωρίζουμε σχετικά με την εκτίμηση που έτρεφαν οι αρχαίες ελληνικές πόλεις για τον περσικό πολιτισμό ή για τη συνεισφορά της Περσικής Αυτοκρατορίας στη δημιουργία του δυτικού πολιτισμού;–, την παγίωση του χριστιανισμού ως κρατικής θρησκείας, τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία –το κρατικό μόρφωμα που πολέμησε κάθε φωτεινό πνεύμα που στάθηκε ενάντιο στη θρησκευτική δεισιδαιμονία– και την Ελληνική Επανάσταση, έως τον ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την Κατοχή και το Πολυτεχνείο, το σώμα της κατεστημένης αφήγησης της ελληνικής ιστορίας παρουσιάζει ρωγμές.

Η ιστορική σειρά του Documento φωτίζει αυτές τις ρωγμές και προσεγγίζει την ιστορική ροή με κριτικό, νεωτερικό και αιρετικό τρόπο, ευελπιστώντας να συμβάλει στη διαδικασία της εθνικής αυτογνωσίας.       

Αποκτήστε και τα 10 βιβλία των Αιρετικών μόνο με 48 ευρώ, όπου συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής εντός της Ελλάδας

Τηλεφωνήστε στα 6985877206 και 6988608329 και αποκτήστε τη συλλογή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter