Τα αλλάζει ο Κουμουτσάκος: Το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό

Τα αλλάζει ο Κουμουτσάκος: Το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό

Θυμάστε που τα στελέχη της ΝΔ επί 4,5 χρόνια κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ότι δήθεν αφήνει αφύλαχτα τα σύνορα, ότι καλεί εδώ τους μετανάστες και άλλα πολλά τέτοια νεοδεξιά τσιτάτα; 

Πάνε αυτά τώρα πλέον η ΝΔ έγινε κυβέρνηση και οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναγκάζονται να λένε αλήθειες. Τρανό παράδειγμα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος και όσα ανέφερε κατά την προσφώνηση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Φίλιππο Γκράντι, στη συνεδρίαση των αρμοδίων Επιτροπών της Βουλής.

«Το μεταναστευτικό προσφυγικό είναι το μεγάλο θέμα της εποχής μας. Θα είναι μεταξύ των πρώτων θεμάτων της παγκόσμιας ατζέντας για τον 21ο αιώνα.

Ειδικά η Ευρώπη έχει καταστεί – και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει- «προνομιακός» τόπος προορισμού των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών από την Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Αφρική.

Αυτό ασκεί μεγάλη πίεση σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ. Πρωτίστως όμως στις μεσογειακές χώρες πρώτης γραμμής. Ακόμα περισσότερο στην Ανατολική Μεσόγειο, που είναι το πιο ευάλωτο τμήμα της Ευρώπης στο ωστικό κύμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που κινούνται προς τη δύση.

Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο το ζήτημα αυτό δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό. Είναι ζήτημα συνόρων της ίδιας της ΕΕ» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κουμουτσάκος.

Ο Κουμουτσάκος είπε και άλλα. Ότι «έχει επέλθει σοβαρή μεταναστευτική κόπωση στις τοπικές κοινωνίες», ότι «η πραγματική αλληλεγγύη δεν μπορεί να εξαντλείται ούτε σε λόγους κατανόησης, ούτε μόνον σε οικονομική στήριξη», ότι είμαστε «αντιμέτωποι με ένα νέο μεταναστευτικό- προσφυγικό κύμα που έρχεται από την Τουρκία, ζητάμε μια πραγματική, έμπρακτη αλληλεγγύη που δεν είναι άλλη από τη δικαιότερη κατανομή του βάρους που υφίσταται η Ελλάδα ως χώρα σύνορο της Ευρώπης».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα όριά της. Και αυτό μας επιβάλει μια αυστηρή πολιτική που σε καμία περίπτωση δεν αγνοεί τα ανθρωπινά δικαιώματα αλλά που υπηρετεί ταυτόχρονα το μείζον αγαθό του αισθήματος ασφαλείας των ελλήνων και της ίδιας της χώρας» σημείωσε ακόμη ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Εμείς φυσικά να ευχηθούμε στον Γιώργο Κουμουτσάκο καλή επιτυχία στη διαχείριση του ζητήματος αυτού. Να του υπενθυμίσουμε όμως ότι όλα όσα έλεγαν επί 4,5 χρόνια τα βρίσκουν όλα μπροστά τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter