Πρόταση Τσίπρα: Εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τα οργανωμένα μέλη του κόμματος

Πρόταση Τσίπρα: Εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τα οργανωμένα μέλη του κόμματος

Πρόταση για εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τα οργανωμένα μέλη του κόμματος (μένει να δούμε αν θα συμπεριληφθούν και οι φίλοι) «κατέβασε» ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η πρόταση του προέδρου θα ψηφιστεί (ή θα απορριφθεί) από το σώμα του Συνεδρίου. Παρά ταύτα τόσο οι διαμορφωμένες πλειοψηφίες όσο και το γεγονός ότι θεωρείται αδιανόητο να εισηγηθεί κάτι ο πρόεδρος και να μη γίνει δεκτό, δείχνουν ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή με μεγάλη πλειοψηφία.

Φυσικά η πρόταση Τσίπρα (αν υιοθετηθεί από το Συνέδριο) θα αλλάξει όλη την ανθρωπογεωγραφία στο εσωτερικό του κόμματος αποδυναμώνοντας τις τάσεις και ενισχύοντας τους δεσμούς με τα απλά μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος αφού θα είναι εκείνοι πλέον που θα εκλέγουν τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων και όχι τα μέλη του σώματος του Συνεδρίου που εκλέγονται από εσωκομματικές διαδικασίες στις οργανώσεις ανά την επικράτεια όπου σε μεγάλο βαθμό το «παιχνίδι» γίνεται από τις οργανωμένες τάσεις.

Άλλωστε η πρόταση για εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής (και όποιων άλλων οργάνων συσταθούν) από τη βάση των μελών του κόμματος (αυτήν την στιγμή υπερβαίνουν τα 60.000) δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στη χώρα. Και όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πατάει στο μοντέλο των Podemos στην Ισπανία όπου Πρόεδρος και όργανα εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία.

Η άποψη της μειοψηφίας

Στέλεχος της «Ομπρέλας», μιλώντας στο documentonews.gr, εξέφρασε την αντίθεση των μελών της μειοψηφίας στην πρόταση του προέδρου λέγοντας ότι αφενός δεν υπάρχει λογοδοσία αφετέρου εισάγει ένα ιδιότυπο star system σε ό,τι αφορά στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter