Τα ανέμελα «long weekends» του Κυριάκου

Τα ανέμελα «long weekends» του Κυριάκου

Όταν σας είπε πως δεν υπάρχουν διακοπές, τον πιστέψατε;

Και όμως, τυπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τηρεί την υπόσχεσή του. Τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Αυτά τα ανέμελα Σαββατοκύριακα που γίνονται συχνά «Παρασκευο-Σαββατο-Κυριακο-Δευτερα» εύκολα αναβαθμίζονται σε «εργασίας», αν συνδυαστούν μάλιστα με 2-3 επισκέψεις στο «πήγαινε», όπως τώρα στην Κρήτη, ή στο «έλα», όπως στο Costa Navarino. Μπορεί ωστόσο και ένα ανάλαφρο δείπνο να προκαλέσει την αναβάθμιση!

Ξέρετε τι πρόβλημα είναι αν τη στιγμή που είσαι χαλαρός πρέπει να κάνεις και «επίσημη» εμφάνιση;

Συναντάς έναν δήμαρχο, έναν περιφερειάρχη, δυο-τρία γαλάζια στελέχη και οι διακοπές γίνονται αμέσως «περιοδείες εργασίας». Σκέτη κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Εξάλλου, στην Κρήτη έχει μια χαρά σπίτι, το ‘δειχνε και στους Αμερικανούς όταν επισκέφθηκε «εθιμοτυπικά» το αεροπλανοφόρο τους στη Σούδα.

«Να εδώ μένω, δέκα λεπτά δρόμος», δηλαδή ένα τσιγάρο δρόμος, αν κάπνιζε.

Πάει στο άλλο σπίτι του στην Τήνο -που φωτογράφος δεν το έχει δει- παίρνει ταξί το Λιμενικό και πετάγεται δεκάδες μίλια μακριά σε χώρο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που κάποιοι ζάμπλουτοι το ‘χουν κάνει «ταβερνάκι».

Και να σου πασάρει πως πήγε για τα συμφέροντα της χώρας, λες και ο Μπέζος περίμενε από τον Μητσοτάκη να του πει που θα επενδύσει…

Αλλά και στο εξωτερικό έχει η ευρύτατη οικογένεια, ένα κεραμίδι ή δύο στο Παρίσι το ‘χουνε και όχι μόνον!

Και έτσι χαλαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζει επίσημες φωτογραφίες, επίσημα βίντεο, δείχνει ότι ενδιαφέρεται για αυτά που τον περιβάλλουν, αλλά μην το παίρνετε στα σοβαρά.

Ενισχύει την εικόνα του, τη θέση του στο κόμμα (έτσι νομίζει) και μετά πηγαίνει στο σπίτι του να ρίξει βουτιές και να απολαύσει το απεριτίφ του…

Από εκεί φωτογραφίες δεν θα δείτε γιατί θα χάλαγε το image του απλού πορφυρογέννητου που νοιάζεται για το λαό του…

Εκεί στα Χανιά, στο πατρικό με την πισίνα και τους κήπους θα περάσει και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Απλά το πρωί της Παρασκευής το «αφιέρωσε» στο image του και πήγε να επιθεωρήσει πως κάνουν τα εμβόλια. Λες και το είχε κανείς ανάγκη και θα μπορούσε να δώσει και καμιά συμβουλή.

Τώρα αν γυρίσει Κυριακή βράδυ Αθήνα ή το αφήσει λόγω καύσωνα, δεν το ξέρουμε…

Εξάλλου τα air-condition δουλεύουν full σε όλα τα σπίτια και στις λιμουζίνες…

Αλίμονο στον κόσμο που εν μέσω καύσωνα, μάσκας και πανδημίας θα στοιβάζεται στα λεωφορεία για να πάει στις δουλειές του…

Αλλά αυτά είναι λαϊκισμοί και γραφικότητες για τους νεοδημοκρατικούς κύκλους….

Εξάλλου η «πλέμπα» είναι μόνον για να ψηφίζει… (έναντι κατώτατου μισθού)

Υστερόγραφο:

Μαθαίνουμε πως μάλλον τους χάλασε το long weekend η παρέμβαση Τσίπρα για τον καύσωνα… και τρέχουν σε συσκέψεις. Λες να αναγκαστεί ο Μητσοτάκης να γυρίσει στην Αθήνα; Μα είναι να μην έχει νεύρα ο άνθρωπος;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter