Τα… αντίποινα Βορίδη: Ζητά το μουσείο Κεμάλ να γίνει μουσείο μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού

Τα… αντίποινα Βορίδη: Ζητά το μουσείο Κεμάλ να γίνει μουσείο μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού

Μετά τον Βελόπουλο που ζήτησε… αντίποινα κατά της Τουρκίας για την απόφασή της να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία, ο Μάκης Βορίδης σπεύσει να υιοθετήσει τη λογική των αντιποίνων προτείνοντας μια “εξόχως συμβολική” ενέργεια, κατά την γνώμη του. 

Αφού χαρακτήρισε “άθλια” την απόφαση του Ερντογάν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στο MEGA σημείωσε πως η Τουρκία φερόταν διαφορετικά όσο είχε ευρωπαϊκές φιλοδοξίες και προσανατολισμό, επισημαίνοντας πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον να έχει καλές σχέσεις με οποιοδήποτε δυτικό κράτος και διεθνές σύστημα.

«Χρειάζονται απαντήσεις από την διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Ελλάδα», είπε και όταν ρωτήθηκε μάλιστα για το είδος των απαντήσεων που θα πρέπει να δοθούν από ελληνικής πλευράς, ο κ. Βορίδης σχολίασε πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του ελληνισμού. «Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στη Δύση ότι ο Ερντογάν καθίσταται «απολύτως ανεξέλεγκτος» και οι δυτικοί χώρες θα το βρουν κάποια στιγμή μπροστά τους» είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter