Τα απίστευτα ερωτήματα των Financial Times στον Αλέξη Τσίπρα (Photo)

Τα απίστευτα ερωτήματα των Financial Times στον Αλέξη Τσίπρα (Photo)

To Documentonews έχει στη διάθεσή του και δημοσιεύει τις ερωτήσεις που έστειλαν οι Financial Times στο γραφείο του Πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στις 18:30 ζητώντας μάλιστα απάντηση μέχρι τις 20:00!

Ερωτήσεις που όπως φαίνεται με μία απλή ανάγνωση αναπαράγουν όλη την ημεδαπή αντιπολιτευτική γραμμή μέρος της οποίας βασίστηκε, ειδικά κατά την περίοδο του περίφημου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, στο αφήγημα περί παρέμβασης της κυβέρνησης στις ανεξάρτητες αρχές.

Άλλωστε ο τίτλος του δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας ήταν «Ελλάδα: ένα ζήτημα ανεξαρτησίας», ενώ μπορεί να διαβάσει κανείς ότι μετά από έξι ταραχώδη χρόνια στις σχέσεις Αθήνας-Βρυξελλών «τώρα υπάρχουν φόβοι πως η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμα μέτωπο στην προσπάθεια της ΕΕ να αναχαιτίσει απειλές εναντίον βασικών αρχών καλής διακυβέρνησης και σεβασμού για τους ανεξάρτητους θεσμούς».

Ήταν τόσος ο οίστρος των FT που έφτασαν στο σημείο να τοποθετούν την Ελλάδα στο ίδιο κάδρο με την Πολωνία και την Ουγγαρία των ακροδεξιών κυβερνήσεων ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις, ποιού άλλου, του Ευάγγελου Βενιζέλου που δηλώνει πως η απειλή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί με την απειλή σε αυτές τις δύο χώρες. «Δεν είναι τόσο έντονη, αλλά σε μεθοδολογία είναι η ίδια. Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που αφορά την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», λέει ποιός άλλος ο γνωστός για την ευαισθησία του στις ανεξάρτητες αρχές Ευαγγ. Βενιζέλος.

Φυσικά το άρθρο έγινε σημαία στον ημεδαπό συστημικό Τύπο ενώ αν ρίξει κανείς μια ματιά στις ερωτήσεις που εστάλησαν στον Έλληνα πρωθυπουργό θα διαπιστώσει αμέσως τις προθέσεις του συντάκτη και του δημοσιεύματος:

«Προσπάθησε η κυβέρνηση να παρέμβει στην διαδικασία επιλογής του κ. Μακέδου ως CEO στην Τράπεζα Αττικής;», είναι η πρώτη ερώτηση για να ακολουθήσει η δεύτερη ακόμη πιο αποκαλυπτική: «Ήταν η επέμβαση στα γραφεία της γυναίκας του κ. Στουρνάρα πολιτικά καθοδηγούμενη;». Προφανώς οι συντάκτες της εφημερίδας αγνοούν ή προσπερνούν ότι η έρευνα έγινε από τον εισαγγελέα διαφθοράς αλλά όταν πρόκειται για τα καλά και συμφέροντα η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πάει περίπατο και οι αποφάσεις της είναι καθοδηγούμενες. Εκεί όμως που η Βρετανική συντηρητική εφημερίδα και οι ημεδαπή ιμάντες της ξεπερνούν ακόμη και τον εαυτό τους είναι η ερώτηση αν η Κυβέρνηση «προσπάθησε να δωροδοκήσει τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας για να εκδώσουν φιλική γι αυτήν απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες»!

Όπως είναι φυσικό ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν απάντησε και το Μαξίμου εξέδωσε non paper σύμφωνα με το οποίο «Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter