Τα Αραβικά Εμιράτα «προκαλούν» τον Ερντογάν: Πριν έναν αιώνα αλώσατε την ιερή Μεδίνα!

Τα Αραβικά Εμιράτα «προκαλούν» τον Ερντογάν: Πριν έναν αιώνα αλώσατε την ιερή Μεδίνα!

Ένας ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δήλωσε το Σάββατο ότι η πολιτική της Τουρκίας προς τα γειτονικά αραβικά κράτη δεν ήταν συνετή και του έδωσε τη συμβουλή να σεβαστεί την κυριαρχία τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αραβικών Εμιράτων βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, μετά την υποστήριξη της Άγκυρας προς το Κατάρ, αφότου η συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μπαχρέιν και  Αιγύπτου επέβαλε κυρώσεις στη Ντόχα το περασμένο έτος, κατηγορώντας την για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ισλαμιστών μαχητών. Το Κατάρ αρνείται ωστόσο τις κατηγορίες.

“Δεν είναι μυστικό ότι οι αραβοτουρκικές σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάστασή τους”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Anwar Gargash. “Για να επιστρέψουμε στην ισορροπία, η Άγκυρα πρέπει να σεβαστεί την αραβική κυριαρχία και να ασχοληθεί με τους γείτονές της με σοφία και λογική”, πρόσθεσε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βλέπουν τον εαυτό τους ως προπύργιο ενάντια στις πολιτικές μορφές του Ισλάμ και θεωρούν το κόμμα ΑΚ του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ως υποστηρικτή ομάδων όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Μάλιστα τον Δεκέμβριο σημειώθηκε μια “σύγκρουση” μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΑΕ και του Ερντογάν. Ο υπουργός Σέιχ Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέτ Αλ Ναχαγιάν έκανε ένα tweet με το οποίο κατηγόρησε τα τουρκικά στρατεύματα ότι λεηλάτησαν την ιερή πόλη της Μεδίνας πριν από έναν αιώνα, προκαλώντας την οργή του Ερντογάν ο οποίος απάντησε ότι ο υπουργός των ΗΑΕ έχει διαφθαρεί από τα χρήματα του πετρελαίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter