Τα «άσφαιρα» Μητσοτάκη, οι «απειλές» Οικονόμου και η επέλαση των χούλιγκαν

Τα «άσφαιρα» Μητσοτάκη, οι «απειλές» Οικονόμου και η επέλαση των χούλιγκαν

Τι κι αν ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στις 16 Αυγούστου ανακοίνωσε (κι αυτός) ότι… κλείνει τους Συνδέσμους οπαδών, με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια; Τι κι αν… απείλησε πως αν ξανασυμβούν επεισόδια, θα αναγκαστεί μέχρι και να αποκλείσει τις ελληνικές ομάδες από την Ευρώπη;

Ουδείς ανησύχησε ή προβληματίστηκε από τα… άσφαιρα του πρωθυπουργού. Ειδικά οι οργανωμένοι οπαδοί… ξεσάλωσαν και η οπαδική βία χτύπησε κόκκινο. Με τελευταίο θύμα της (μέχρι το επόμενο) τον σοβαρό τραυματισμό ενός 30χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, από ναυτική φωτοβολίδα, και ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του, διασωληνωμένος στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, μετά τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν χθες βράδι έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, μεταξύ οπαδών των «ερυθρολεύκων» και αστυνομικών δυνάμεων την στιγμή που μέσα σε αυτό γινόταν ο αγώνας βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και ο οποίος φυσικά διακόπηκε κι αυτός. Και μέσα σε όλο αυτό το χάος, βγήκε σήμερα ο υπουργός Γ. Οικονόμου και «απείλησε» τους δράστες ότι η πράξη τους δεν θα μείνει ατιμώρητη. Δήλωση που έγινε για να γίνει και που αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το θέμα, θα προκαλούσε μόνο γέλια…
Η καλύτερη απόδειξη ότι τα επεισόδια έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει από τις 16 Αυγούστου (ημέρα των… εξαγγελιών Μητσοτάκη) και μετά, είναι τα εξής:

24/8: Πριν τον αγώνα Ολυμπιακού – Τσουκαρίτσκι, έξω από το γήπεδο, ομάδα οπαδών πέταξε πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποία απάντησαν με κρότου – λάμψης. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

24/8: Στο πάρκο Κρήτης στην ανατολική Θεσσαλονίκη ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε νεαρούς που κάθονταν εκεί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «οι δράστες, ήταν μαυροφορεμένοι ενώ οι μπλούζες τους είχαν διακριτικά ομάδας της πόλης. Είχαν μαζί τους ξύλινα ρόπαλα και με αυτά χτύπησαν τα παιδιά. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο στη πλατεία».

7/9: Νεαροί με δίκυκλα συνεπλάκησαν με δύο άλλα άτομα στο κέντρο του Αγρινίου με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να δεχθεί μαχαιριά στον μηρό, ενώ τραυματίστηκε ένας ακόμη. Το επεισόδιο έγινε στην είσοδο παιδικής χαράς, με δεκάδες πολίτες και παιδιά να παρακολουθούν τρομοκρατημένοι. Σύμφωνα με την αστυνομία στο επεισόδιο ενεπλάκησαν οπαδοί του Παναιτωλικού με οπαδούς αθηναϊκής ομάδας.

7/9: Στη Θεσσαλονίκη αστυνομία συνέλαβε δυο 17χρονους, που με άλλα νεαρά άτομα, όλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μετείχαν σε επίθεση σε βάρος 15χρονου οπαδού του Άρη που βρισκόταν σε πλατεία της Σουρωτής και έσβηνε γκράφιτι του ΠΑΟΚ καθώς και σε 26χρονο φίλο του. Λίγες ώρες αργότερα, σε άλλο σημείο της περιοχής, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων και πριν ακόμη ταυτοποιηθεί επιτέθηκε σε έναν 19χρονο φίλο των δύο θυμάτων…

21/9: Θύμα επίθεσης έπεσε στο Νέο Κόσμο, ένας 26χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού που βρισκόταν έξω από καφέ της περιοχής, όταν μια ομάδα πέντε ατόμων τον κύκλωσε και απαίτησε να τους δώσει τη φανέλα της ομάδας του που φορούσε. Όταν αυτός αρνήθηκε του επιτέθηκαν, τον τραυματίσουν ελαφρά, αρπάζοντάς του τη φανέλα και το τσαντάκι με τα προσωπικά του αντικείμενα.

1/10: Η Αστυνομία προσήγαγε 87 νεαρούς, στην πλειονότητά τους ανήλικους, οι οποίοι φέρονται να είχαν δώσει ραντεβού για ξεκαθάρισμα οπαδικών διαφορών στη Νέα Ιωνία, πριν τον αγώνα της τοπικής ομάδας με το Ηράκλειο για την Α’ ΕΠΣΑ. “Εντοπίστηκαν πλησίον γηπέδου της περιοχής, 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία έφεραν κομμάτια ξύλου και ράβδου, ενώ σε άλλο σημείο, εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο» ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

1/10: Στο Ναύπλιο, συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, οι οποίοι ξυλοκόπησαν συνομήλικό τους με κράνος μηχανής έξω από καφετέρια. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αφορμή του επεισοδίου ήταν το γεγονός ότι οι ανήλικοι ήταν οπαδοί διαφορετικών ομάδων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους γονείς των ανήλικων δραστών.

3/10: Αστυνομικοί συνέλαβαν στον Κολωνό ανηλίκους για ληστεία με οπαδικό υπόβαθρο. Οι δράστες εντόπισαν συνομήλικους τους σε κατάστημα εστίασης στη λεωφόρο Κηφισού και τους ανάγκασαν να βγάλουν και να σκίσουν τις φανέλες του Ατρομήτου που φορούσαν και στη συνέχεια τους λήστεψαν ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν και έναν από αυτούς. Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι και οι γονείς τους.

22/10: Το ντέρμπι «αιωνίων» Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού διακόπτεται στο 50ο λεπτό αμέσως μετά την ισοφάριση των «ερυθρόλευκων», μετά από ρήψη κροτίδας που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Χουάνκαρ την ώρα που έκανε προθέρμανση με άλλους αναπληρωματικούς παίκτες των «πράσινων». Ο αμυντικός του «τριφυλλιού» είχε απώλεια ακοής και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ έμεινε εκτός αγώνων για 40 ημέρες. Η διακοπή στοίχισε την τιμωρία του Ολυμπιακού που μηδενίστηκε, του αφαιρέθηκε ένας βαθμός και θα παίξει δύο αγώνες χωρίς τον κόσμο του.

29/10: Συνολικά 15 συλλήψεις και δύο τραυματίες ήταν ο απολογισμός από οπαδικό επεισόδιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου συνεπλάκησαν δύο ομάδες οπαδών ΠΑΟΚ και Άρη. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. οι 13 συλληφθέντες -μεταξύ αυτών και οι δύο τραυματίες- ήταν ηλικίας 16 έως 37 ετών, οπαδοί των δύο ομάδων. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 12 κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, πυροσβεστήρα, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο.
Λίγες ώρες πριν τη συμπλοκή είχε προηγηθεί επίθεση περίπου 30 ατόμων με ρόπαλα, αλυσίδες και τσεκούρια (!) σε οπαδό του ΠΑΟΚ που διασκέδαζε σε μπαρ της πόλης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος «αυτοί που τον χτυπούσαν φωνάζαν συνθήματα κατά της ομάδας που υποστήριζε. Γλίτωσε με βαριά τραύματα στα χέρια και στα πόδια με το όποια προστατεύτηκε, από τύχη, καθώς επενέβησαν οι τρομοκρατημένοι περαστικοί και οι γείτονες από τα μπαλκόνια».

3/11: Το Πανθεσσαλικό του Βόλου γίνεται γης μαδιάμ, ο αγώνας Βόλου – Ολυμπιακού διακόπτεται τρία λεπτά πριν τη λήξη του γιατί ξεσπούν μάχες μεταξύ οπαδών των «ερυθρολεύκων» με την αστυνομία, ενώ κάποιοι εισβάλουν και στον αγωνιστικό χώρο. Αποτέλεσμα να κινδυνεύει ξανά ο Ολυμπιακός με νέα τιμωρία από 2 έως 4 αγωνιστικές…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter