Τα αθλητικά παγούρια και οι κίνδυνοι που κρύβουν!

Τα αθλητικά παγούρια και οι κίνδυνοι που κρύβουν!

Είναι ένα από τα βασικά αξεσουάρ για έναν αθλούμενο. Είτε τρέχει, είτε ποδηλατεί, είτε γυμνάζεται το αθλητικό παγούρι του με το νερό ή το ισοτονικό βρίσκεται πάντα κοντά του για να τον κρατά ενυδατωμένο.

Έχετε, όμως, αναρωτηθεί πόσο ασφαλές είναι; Ξέρετε τις προδιαγραφές πρέπει να έχει για να μην αλλοιώνεται το υλικό του και το περιεχόμενό του και να γίνεται απολαβές για τον οργανισμό σας;

Αν σκεφτείτε ότι οι ανάγκες ενός αθλούμενου είναι από 1,5 έως και 3 λίτρα υγρών στην προπόνηση ή στον αγώνα που συμμετέχει, μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι το παγούρι σας να είναι ασφαλές.

Οι προδιαγραφές και η βισφενόλη Α

Καλό είναι, λοιπόν, τα αθλητικά μας παγούρια να μην επιλέγονται βάση της εμφάνισης, αλλά να εξετάζονται οι προδιαγραφές τους. Δίνοντας προσοχή στο κάτω μέρος τους, διαπιστώνουμε ότι φέρουν τριγωνικό σύμβολο που αφορά το υλικό προέλευσης. Ο λόγος για τη σύσταση του μπουκαλιού γίνεται επειδή κάποια υλικά απελευθερώνουν χημικές ουσίες στο υγρό που βρίσκεται μέσα τους, ενώ το πρόβλημα οξύνεται στο φούρνο μικροκυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η κουβέντα για τα μπουκάλια ξεκίνησε μιας και αρκετά περιέχουν το χημικό βισφενόλη Α ( bisphenol A ή ΒPA) που δυστυχώς συνδέεται με πολλές παρενέργειες για την υγεία μας.Συγκεκριμένα, η επιβλαβής δράση της βισφενόλης Α, που πραγματοποιείται ακόμα και σε θερμοκρασία δωματίου, αναφέρεται για την έκκριση πολλών ορμονών και το αναπαραγωγικό σύστημα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα για την υγεία.

Καρδιαγγειακά νοσήματα και αποβολές!

Ακόμα πιο ανησυχητικά για την υγεία, είναι τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης από την Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Exeter, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PloS ONE.

Στην μελέτη αυτή ανέλυσαν 1500 δείγματα ούρων, επιβεβαιώνοντας ότι η ουσία βισφενόλη Α είναι ύποπτη για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Πηγή: Runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter