Τα αυτόφωρα είναι για την πλέμπα, όχι για έναν Στουρνάρα

Τα αυτόφωρα είναι για την πλέμπα, όχι για έναν Στουρνάρα

Μετά την αποκάλυψη για το Πόθεν Έσχες του Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο ξέχασε να δηλώσει βίλες και πισίνες όταν παρακαλώ ήταν Υπουργός Οικονομικών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έβγαλε μια ανακοίνωση.

 Δεν απάντησε στην εφημερίδα όταν του ζήτησε επισήμως την άποψή του, αλλά χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά την Τράπεζα της Ελλάδος για να βγάλει ανακοίνωση για προσωπικό του θέμα. Στην ανακοίνωση αυτή λέει ψευδώς ότι έχω καταδικαστεί για συκοφαντία, ενώ κατηγορεί εμένα και την εφημερίδα ότι ασχολούμαστε με το πρόσωπό του γιατί ικανοποιούμε συμφέροντα.

Φυσικά τα sites ,μετέδωσαν την ανακοίνωση Στουρνάρα, χωρίς καν να αναφερθούν σε αυτά που αφορούσε η ανακοίνωση, δηλαδή την αποκάλυψή μας για το ψευδές πόθεν έσχες της οικογένειας Στουρνάρα. Είπαμε λοιπόν να μην μείνουμε στη δημοσιογραφική ανωτερότητα και ευπρέπεια αλλά να ακολουθήσουμε το «δρόμο Στουρνάρα» δηλαδή να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες. Γιατί το κάναμε; Για να δείξουμε πόσο δειλοί είναι αλλά και πόσο άθλιο παραμένει το σύστημα το οποίο τρέχει να συλλάβει αυτόν που κάνει τη δουλειά του, αλλά ποτέ αυτόν που παρά τη θέση εξουσίας που κατέχει γίνεται συκοφάντης.

Στις 9:30 το βράδυ, κατέθεσα μήνυση δια του δικηγόρου μου στο Α.Τ Εξαρχείων, εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα και ζήτησα (όπως είχε κάνει η σύζυγός του για μένα) να συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τη σύλληψη μάλιστα του Στουρνάρα, έπρεπε να κάνει η ίδια του η φρουρά που αποτελείται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Επισήμων Προσώπων και Ευπαθών Στόχων.

Φυσικά η σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα δεν έγινε, αφού ακολουθήθηκε μια ανορθόδοξη διαδικασία. Κανονικά ο Στουρνάρας έπρεπε ,όπως συμβαίνει με κάθε έλληνα πολίτη, να συλληφθεί, να οδηγηθεί για φωτογράφιση και δακτυλοσκόπηση και στη συνέχεια να οδηγηθεί στην Εισαγγελία όπου μπορούσε να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος.

Το βράδυ της Κυριακής το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ενημέρωσε την υπηρεσία της φρουράς του Στουρνάρα ότι έπρεπε να συλληφθεί γιατί υπήρχε η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον του. Η φρουρά του ωστόσο αρνήθηκε να τον συλλάβει και ζήτησε να ενημερωθεί η Εισαγγελία. Το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων ενημέρωσε την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Ακρίβου, η οποία αντί να ζητήσει να οδηγηθεί μπροστά της ο Στουρνάρας, ζήτησε την δικογραφία. Δηλαδή παρακάμφθηκε η νόμιμη πρακτική για την οποία ο Άρειος Πάγος είναι σαφής, πως στα αυτόφωρα αδικήματα ο κατηγορούμενος πρώτα συλλαμβάνεται και μετά αποφαίνεται ο Εισαγγελέας.

Η Εισαγγελία και η Υπηρεσία της φρουράς του κυρίου Στουρνάρα, δεν παραβίασαν μόνο το νόμο ο οποίος φαίνεται πως εφαρμόζεται μόνο για την πλέμπα, αλλά κατέστησαν τον Στουρνάρα παράγοντα αυτού του νόμου. Ο Στουρνάρας αν θέλει, που δεν θέλει, πάει στον Εισαγγελέα, όποτε θέλει χρησιμοποιεί την Τράπεζα για να συκοφαντεί πολίτες, όποτε θέλει γίνεται και κυβερνήτης και αυτοκράτορας αυτής της χώρας . Να θυμίσω πως πολύ πρόσφατα, όταν ήταν σε εξέλιξη η έκδοση ελληνικού ομολόγου για να βγει η χώρα στις αγορές, έκανε σαμποταριστικές δηλώσεις πως δεν πρέπει να εκδοθεί ομόλογο χτυπώντας τις ίδιες της Τράπεζες που εποπτεύει.

Το θέμα δεν είναι ο Στουρνάρας και τι πιστεύει πως είναι. Το θέμα είναι οι Αρχές αυτής της χώρας. Περιμένουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να μας ενημερώσει αν τελικώς στα αυτόφωρα θα ισχύει αυτό που λέει ο νόμος ή αυτό που θέλει ο Στουρνάρας. Και από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αν οι αστυνομικοί είναι όργανα της ΕΛΑΣ και του νόμου ή υποτακτικοί του Στουρνάρα.

Για να θυμηθώ τη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» .Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμο και διαδικασία για να απολογηθούν αυτοί που επιμένουν να μην απολογούνται και όσοι τους καλύπτουν. Σύντομα η συνέχεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter