Τα βρετανικά ταμπλόιντ και το… αργοπορημένο διάβημα

Τα βρετανικά ταμπλόιντ και το… αργοπορημένο διάβημα

Πολλές απορίες δημιουργούνται από τον χρόνο αντίδρασης του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες στον Νότιο Έβρο.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή για διάβημα προς την Τουρκία, με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας στον Έβρο.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που όπως φαίνεται δεν προέκυψε τις τελευταίες ώρες, καθώς υπάρχει δημοσίευμα προ δύο ημερών στο διαδίκτυο που κάνει αναφορά σχετικά στις σκέψεις του ΥΠΕΞ για διενέργεια διαβήματος προς την Άγκυρα.

Οι τουρκικές ενέργειες έγιναν θέμα και στο εξωτερικό, με τη διαδικτυακή έκδοση της «Sun» να κάνει σχετική αναφορά, προκαλώντας «ντόρο», μέσω της αναπαραγωγής της είδησης.

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικού, για ένα άκρως ευαίσθητο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής, ήρθε αφού το θέμα ταξίδεψε μέχρι τη Βρετανία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μία ημέρα νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, μέσω ραδιοφωνικών δηλώσεων θέλησε να ρίξει τους τόνους σχετικά με το ζήτημα που έχει παρουσιαστεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Και εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Άραγε, το διάβημα έγινε επειδή το θέμα «έπαιξε» στη Sun; Ειδάλλως, τι θα είχε συμβεί;

Απ’ ότι φαίνεται, στην κυβέρνηση θέλησαν να κρύψουν το τι ακριβώς συμβαίνει στον Έβρο, επιλέγοντας τον «δρόμο» του διαβήματος όταν είδαν τον ντόρο που προκλήθηκε μέσω… Βρετανίας και διαδικτύου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter