Τα «βρήκαν» ΕΕ – Ιταλία για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Τα «βρήκαν» ΕΕ – Ιταλία για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Σε συμφωνία κατέληξε η Ιταλία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό το 2019 όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κ. Ντομπρόβσκις επισήμανε πως η συμφωνία δεν είναι η ιδανική ωστόσο, επιτρέπει την αποφυγή πειθαρχικών ενεργειών σε βάρος της Ρώμης, βάσει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.

Προειδοποίησε, δε, ότι η αποφυγή πειθαρχικών μέτρων θα αποφευχθεί μόνο εφόσον εφαρμοστούν πλήρως από τη Ρώμη τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, διαμηνύοντας ότι αν κάτι πάει στραβά, η Ε.Ε. θα επανεξετάσει το ζήτημα τον Ιανουάριο.

«Η λύση στο τραπέζι δεν είναι η ιδανική. Δεν παρέχει ακόμη μια μακροπρόθεσμη λύση στα οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας αλλά μας επιτρέπει να αποφύγουμε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε αυτό το στάδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, τον περασμένο Οκτώβριο, απέρριψε το αρχικό προσχέδιο του προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης, το οποίο προέβλεπε έλλειμμα της τάξης του 2,4% του ΑΕΠ. Τη Δευτέρα, η Ρώμη υπέβαλε ένα αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού που προβλέπει έλλειμμα 2,04%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter