Τα «βρήκαν» ΕΕ - Ιταλία για τον ιταλικό προϋπολογισμό

Σε συμφωνία κατέληξε η Ιταλία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό το 2019 όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο κ. Ντομπρόβσκις επισήμανε πως η συμφωνία δεν είναι η ιδανική ωστόσο, επιτρέπει την αποφυγή πειθαρχικών ενεργειών σε βάρος της Ρώμης, βάσει της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος.

Προειδοποίησε, δε, ότι η αποφυγή πειθαρχικών μέτρων θα αποφευχθεί μόνο εφόσον εφαρμοστούν πλήρως από τη Ρώμη τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί, διαμηνύοντας ότι αν κάτι πάει στραβά, η Ε.Ε. θα επανεξετάσει το ζήτημα τον Ιανουάριο.

«Η λύση στο τραπέζι δεν είναι η ιδανική. Δεν παρέχει ακόμη μια μακροπρόθεσμη λύση στα οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας αλλά μας επιτρέπει να αποφύγουμε τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε αυτό το στάδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, τον περασμένο Οκτώβριο, απέρριψε το αρχικό προσχέδιο του προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης, το οποίο προέβλεπε έλλειμμα της τάξης του 2,4% του ΑΕΠ. Τη Δευτέρα, η Ρώμη υπέβαλε ένα αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού που προβλέπει έλλειμμα 2,04%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.