Τα δάνεια των άλλων και… το διαρκές «σκάνδαλο Πολάκη», στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOT DOC, το Docville και δύο συλλεκτικά βιβλία του Ν. Ζαχαριάδη

Τα δάνεια των άλλων και… το διαρκές «σκάνδαλο Πολάκη», στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOT DOC, το Docville και δύο συλλεκτικά βιβλία του Ν. Ζαχαριάδη

Τα δάνεια των άλλων και… το διαρκές «σκάνδαλο Πολάκη». Η ακτινογραφία της μαύρης προπαγάνδας. Τα έξι βήματα της πολιτικής και μιντιακής διαπλοκής.

Συνέντευξη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας: «Εγώ έβαλα υποθήκη το σπίτι μου και όχι τα σπίτια των Ελλήνων».

Γιάννης Στουρνάρας: Πώς ο «πετυχημένος» τραπεζίτης τζόγαρε και έχασε 800 εκατ. ευρώ

Δικογραφία NOOR1: Θέμης Σοφός προς Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόεδρε, θέλω να γνωρίσεις από κοντά έναν δικό μου εισαγγελέα. Τα νέα στοιχεία που εξετάζει η ανακρίτρια Πειραιά.

Οδοιπορικό: Η Βόρεια Μακεδονία, η διαφθορά και ο… Καζαντζίδης.

Κόκκινα δάνεια: Το παρασκήνιο με τις «ζαβολιές» των τραπεζιτών.

Όταν σωπαίνει η Μαρέβα, ουρλιάζουν τα διαπλεκόμενα. Ήπιαν το αμίλητο νερό στην ΝΔ για τον «κρυφό» χρηματοδότη της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσκαρ: Ψυχρολουσία και εκπλήξεις στην απονομή.

Τουρκία: Η κατά Ερντογάν βίβλος της λογοκρισίας.

Ντίνος Κούης: «Μόνο στενοχώρια αν ο ΠΑΟΚ πάρει τον φετινό τίτλο».

Dark web: Στα δίκτυα του δικτύου, στο HOTDOC

Ακούς σκοτεινό διαδίκτυο και σκέφτεσαι ό,τι έχεις δει στις χολιγουντιανές παραγωγές. Χάκερ που μπορούν να κλέψουν μέσα σε λίγα λεπτά εκατομμύρια από τράπεζες γράφοντας ακατάπαυστα κώδικα, εγκληματίες που πωλούν από όπλα, ναρκωτικά μέχρι και όργανα παιδιών.

Νομίζεις ό,τι πιο άρρωστο υπάρχει στον κόσμο είναι όλο μαζεμένο στο dark web. Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς. Πάντα υπάρχει φως μέσα στο σκοτάδι. Η ανωνυμία που προσφέρεται είναι ανεκτίμητη. Το πώς θα τη χρησιμοποιήσεις είναι αυτό που φέρνει το σκοτάδι ή το φως.

Ένα τεύχος αφιερωμένο στις σκοτεινές και τις φωτεινές πλευρές του παγκόσμιου ιστού.

To φαινόμενο Banksy, στο Docville

Ο Banksy είναι κάτι σαν Ρομπέν των δασών του καλλιτεχνικού κόσμου. Γκραφιτάδες, ακαδημαϊκοί και συγγραφείς (Αλεξάνδρα Κολλάρου, Κώστας Θεολόγου, Κωνσταντίνα – Μαρία Κωνσταντίνου, Παυσανίας Καραθανάσης, Πάρις Ξυνταριανός Τσιροπινάς, CRS) γράφουν στο Documento για το φαινόμενο Banksy και η Ηλέκτρα Ζαργάνη έχει την επιμέλεια του ρεπορτάζ.

Η Ελένη Δήμου εμφανίζεται στο Half Note και με αφορμή το μεγάλο αυτό μουσικό ραντεβού εκμυστηρεύεται στην Έμυ Ντούρου τις κυριότερες στάσεις στην προσωπική ζωή και την καριέρα της.

Ο σκηνοθέτης Μπάρι Τζένκινς, νικητής των προπέρσινων Όσκαρ με το «Moonlight» σε αποκλειστική συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη μιλάει για το νέο του φιλμ «Αν η οδός Μπιλ μπορούσε να μιλήσει» και για τον κορυφαίο αμερικανό στοχαστή Τζέιμς Μπάλντουιν, ο οποίος έγραψε το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η ταινία που προτάθηκε για τρία όσκαρ.

Μια συζήτηση με την Χάνα Κεντ με αφορμή την επίσκεψή της στην Ελλάδα. Η Αυστραλέζα συγγραφέας μιλάει στην Εμυ Ντούρου για την αγάπη της για τη ζωή στην ύπαιθρο και για τον τρόπο που ο αέρας, ο ήλιος και η εναλλαγή των εποχών επιδρούν στα συναισθήματα των ανθρώπων.

Τα δέοντα ή μήπως η ώρα της έκπληξης; Τα 91α βραβεία Όσκαρ είναι προ των πυλών και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης θυμάται τις χρονιές εκείνες που τα μεγάλα φαβορί καταποντίστηκαν από κάποιο ξεχασμένο σήμερα αουτσάιντερ.

Η διεθνώς καταξιωμένη δισκογραφική εταιρεία ECM η οποία έγινε γνωστή ως «ο καλύτερος ήχος μετά τη σιωπή» συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ζωής και η ετήσια συνάντηση αντιπροσώπων και καλλιτεχνών της από όλο τον κόσμο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Στο ρεπορτάζ η Μαρίνα Αγγελάκη.

Η πρώτη εκδήλωση του φετινού Let me Know Festival έχει κινηματογραφικό αέρα. Ο Side Liner και ο Serafim Tsotsonis εμπνέονται από την ταινία Έκρηξη του Σύλλα Τζουμέρκα και δημιουργούν εννέα μουσικά κομμάτια πάνω σε αυτήν. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Στο 1o Athens Fashion Film Festival η μόδα συναντά τον κινηματογράφο σε μία τριήμερη γιορτή από τις 25 έως και τις 27 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών . Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Οι χορογράφοι Μαργαρίτα Τρίκκα και Ελενα Αντωνίου μιλούν στην Αφροδίτη Ερμίδη για το χορό, τα μελλοντικά τους σχέδια και για τα δύο από τα πέντε πρότζεκτ που θα παρουσιαστούν στη Στέγη στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων.

Δυο συλλεκτικά βιβλία του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη

Δυο συλλεκτικά βιβλία του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη, επανακυκλοφορούν από το Documento μετά την εξάντλησή τους.

Πρόκειται για την χειρόγραφη πολιτική διαθήκη του Νίκου Ζαχαριάδη, ένα κείμενο που γράφτηκε στην εξορία για να διαδοθεί η άποψη του άλλοτε πανίσχυρου γενικού γραμματέα του ΚΚΕ για τις κατηγορίες που εκτόξευε εναντίον του το κόμμα.

Η ειδική έκδοση του Documento είναι ιστορική αφού πρόκειται για το ύστατο πολιτικό «ευαγγέλιο» του Νίκου Ζαχαριάδη, γραμμένο σε ένα μοβ σημειωματάριο που στο εξώφυλλο έγραφε «τετράδιο» στα ρωσικά.

Το δεύτερο συλλεκτικό βιβλίο είναι το «Ι.Β.ΣΤΑΛΙΝ Ο δάσκαλος και οδηγητής – Ο σύντροφος και φίλος». Πρόκειται για την άγνωστη ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη το 1949, προς τους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού για τον κόκκινο ηγέτη που τσάκισε τον χιτλερισμό.

Ο αναγνώστης θα μπορεί να επιλέξει ποιο από τα δυο βιβλία θα προμηθευτεί με την εφημερίδα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter