Τα δηλητηριώδη καρφιά Πολάκη σε Θεοδωρικάκο για το κοινό τους παρελθόν στην ΚΝΕ

Τα δηλητηριώδη καρφιά Πολάκη σε Θεοδωρικάκο για το κοινό τους παρελθόν στην ΚΝΕ

Βιτριολικές σπόντες επιφύλασσε κατά του άλλοτε συντρόφου του στην ΚΝΕ και νυν υπουργού Εσωτερικών ο Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του πολυνομοσχεδίου κατάργησης της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πρώτο… χτύπημα του πρώην αν. υπουργού Υγείας προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την ιδεολογική μεταστροφή του τελευταίου ήταν το εξής σχόλιο:

«Στο ψευδεπίγραφο δίλημμα που βάζετε κυβερνησιμότητα ή Δημοκρατία απαντάμε ότι πρώτον δεν είναι δίλημμα και δεύτερον είμαστε με τη Δημοκρατία. Το βουλευόμενο όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης κύριε υπουργέ των Εσωτερικών -και τα κουβεντιάζαμε και παλιά σε μια νεολαία στην οποία συνυπήρξαμε- είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο δήμαρχος είναι κατ’ απονομή εκτελεστικό όργανο. Εσείς τι κάνετε τώρα; Παίρνετε την εξουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο και τη δίνετε στο δήμαρχο…»

Συνεχίζοντας την κριτική του κατά την κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πολάκης θύμισε στον Τ. Θεοδωρικάκο το τι όριζαν «κύτταρα λαϊκής εξουσίας» κατά την κοινή θητεία τους στην ΚΝΕ.

«Το πιο χοντρό που κάνετε είναι αυτό με τις τοπικές κοινότητες, τα κύτταρα της λαϊκής εξουσίας που λέγαμε μια φορά και έναν καιρό κ. Θεοδωρικάκο, είναι η πρώτη προσπάθεια ενδοδημοτικής αποκέντρωσης. Δεν το θυμάστε που το λέγαμε αυτό;» είπε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε ότι το αρμόδιο συλλογικό όργανο της κοινότητας με τον «Κλεισθένη Ι» αποκτούσε αποφασιστικό ρόλο για τα μικρά έργα της κοινότητας, κάτι που καταργείται από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. «Αυτό γιατί το παίρνετε πίσω; Είναι θέμα κυβερνησιμότητας; Ή είναι θέμα ότι τα λεφτά πρέπει να μοιράζονται κεντρικά για να αναπαράγεται και να εκβιάζεται η αναπαραγωγή του συστήματος της τοπικής διαπλοκής; Γιατί αυτό είναι…» εξήγησε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας.

Στο τελευταίο καυστικό σχόλιο για το κοινό τους κομματικό παρελθόν, ο Π. Πολάκης περιέγραψε εμμέσως τον κ. Θεοδωρικάκο ως πολιτικό προϊόν του πανεπιστημιακού ασύλου, στηλιτεύοντας εμμέσως την ιδεολογική του αναθεώρηση. «Το μισό πολιτικό προσωπικό εδώ μέσα έχει παραχθεί επειδή υπάρχει το πανεπιστημιακό άσυλο. Και αυτός που κάθετε δύο θέσεις δεξιά σας, ανεξάρτητα για το ότι ετάχθη αλλού» είπε ο πρώην αν. υπουργός απευθυνόμενος στην κα Κεραμέως και εννοώντας τον Τ. Θεοδωρικάκο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter