Τα δήθεν «παροπλισμένα» ελικόπτερα συμμετείχαν σε ασκήσεις το 2020 και το 2022 – Διαψεύδεται το ΓΕΣ (εικόνες)

Τα δήθεν «παροπλισμένα» ελικόπτερα συμμετείχαν σε ασκήσεις το 2020 και το 2022 – Διαψεύδεται το ΓΕΣ (εικόνες)
Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα δίνουν απάντηση στη θέση που εξέφρασε το ΓΕΣ απαντώντας στο ρεπορτάζ του Documento που αποκάλυψε ότι η πλημμύρισε η βάση ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Βόλου, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να μην είναι σε θέση να συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Στην απάντησή του το ΓΕΣ υποστηρίζει ότι τα ελικόπτερα που καταγράφονται στις ντροπιαστικές εικόνες που δημοσίευσε το Documento «έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας».

Το Documento έδωσε τη δική του απάντηση, ωστόσο υπάρχουν και δημοσιευμένες αποδείξεις που ανατρέπουν πλήρως το αφήγημα του ΓΕΣ.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον δύο από τα ελικόπτερα που δήθεν είναι ανεργά «από ετών» και καταγράφονται στις εικόνες, φαίνεται να λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις του στρατού μόλις το 2020.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται σε πρώτο πλάνο ελικόπτερο τύπου Χιούι με που φέρει τον αριθμό 689, ενώ ακριβώς πίσω του βρίσκεται άλλο ελικόπτερο με αριθμό 651.

Το ελικόπτερο 689 υπάρχει σε φωτογραφία από άσκηση που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2020 στο Λιτόχωρο μαζί με αμερικανικές δυνάμεις. Όπως είναι ξεκάθαρο από την εικόνα, το ελικόπτερο είναι πλήρως λειτουργικό.
Το ελικόπτερο 651 καταγράφεται επίσης σε φωτογραφία από άσκηση που σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε χώρα το 2022.
Το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ οφείλουν να δώσουν πειστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις. Πώς γίνεται «ανενεργά από ετών» ελικόπτερα να συμμετείχαν σε μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις μέχρι πολύ πρόσφατα;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter