Τα δρομολόγια των ψεμάτων

Τα δρομολόγια των ψεμάτων

Ο Μητσοτάκης και το σύστηµά του το έχουν σε κακό να λένε αλήθεια. Γιατί αυτό σηµαίνει ότι πρέπει να λένε όλα όσα σκέφτονται, δηλαδή σε τελική ανάλυση να πολιτεύονται µε διαφάνεια και να λογοδοτούν στους πολίτες.

Αλλά τη διαφάνεια και τη λογοδοσία τις αποστρέφονται όπως ο διάολος το λιβάνι και ένας έκαστος εξ αυτών προσωπικά και όλο το σύστηµα των απευθείας αναθέσεων και των ρυθµίσεων µε «ονοµατεπώνυµο». Οπότε µας φλοµώνουν φάτσα κάρτα στα ψέµατα και περιµένουν από τα πετσωµένα ΜΜΕ να κάνουν το µαύρο άσπρο. Κάτι που έκαναν διαγκωνιζόµενα ποιο θα είναι πιο φιλικό στον Μητσοτάκη και στα «ρεπορτάζ» για την προεκλογική βολτούλα του πρωθυπουργού µε το µετρό Θεσσαλονίκης.

Αν έκαναν βέβαια κανονικό ρεπορτάζ, θα έβρισκαν λίγο χώρο για να µας θυµίσουν, αφού πρώτα το θύµιζαν στον… ξεχασιάρη αρχηγό της Ν∆, ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε δεσµευτεί τον Σεπτέµβριο του 2019 από το βήµα της ∆ΕΘ ότι το έργο θα ήταν έτοιµο τον Απρίλιο του 2023! Αλλά όπως όλοι… γνωρίζουµε, αυτός ο Απρίλιος παρήλθε και µετρό δεν φάνηκε, καθώς το µόνο «έτοιµο» είναι τα φιλµάκια που στήνει ο Γκρίνµπεργκ και οι διαφηµιστικές καταχωρήσεις που βαφτίζονται δηµοσιογραφία.

Βέβαια το αρχικό ψέµα του Μητσοτάκη το έχουν µαζέψει ήδη από πέρυσι, που έβλεπαν τις εκλογές να έρχονται και το παραµύθι τους να γίνεται µπούµερανγκ. Ετσι, τον Σεπτέµβριο του 2022 βγήκε ο δήµαρχος Θεσσαλονίκης και διόρθωσε την εξαγγελία λέγοντας ότι το µετρό θα ξεκινήσει «σε ένα χρόνο».

Το καινούργιο «γαλάζιο» παραµύθι όµως είχε πολύ κοντά πόδια! Κράτησε µόλις ένα µήνα και µετά ο υφυπουργός Υποδοµών Γιώργος Καραγιάννης, ο άνθρωπος του Μητσοτάκη στο Μεταφορών δηλαδή, δεσµεύτηκε ότι το µετρό θα ξεκινήσει στα τέλη του ’23. Κι έρχεται τώρα ο Μητσοτάκης να διορθώσει και αυτόν και να πει ότι το έργο θα παραδοθεί «µε το καλό αρχές του ’24». Μας εµπαίζουν δηλαδή κανονικά ενώ αυτοί παίζουν µε το κρατικό χρήµα και τις εργολαβίες.

Γιατί µπορεί σήµερα ο Μητσοτάκης να ισχυρίζεται σε ΜΜΕ που «απλώς» καταγράφουν, χωρίς να γνωρίζουν, χωρίς να προβληµατίζονται και χωρίς να ρωτάνε, ότι παρέλαβε «µουσαµάδες», αλλά τον Σεπτέµβριο του 2019 στην πρώτη του οµιλία ως πρωθυπουργού στη ∆ΕΘ είχε πει ότι το έργο ήταν δυνατόν να παραδοθεί στα τέλη του 2022 µε δώδεκα σταθµούς από τους δεκατρείς σε λειτουργία! Αλλά αυτός και οι περί αυτόν αποφάσισαν την απόσπαση των αρχαίων από τον σταθµό Βενιζέλου στέλνοντας τη λειτουργία του µετρό κάποτε στο µέλλον.

Αλλά αυτά καµώνονται τώρα ότι δεν τα θυµούνται και καταφεύγουν σε νέα ψέµατα. Οπως έκαναν άλλωστε όλη αυτή την τετραετία: από την πανδηµία µέχρι τα Τέµπη και από τα απλά καθηµερινά αιτήµατα των πολιτών µέχρι τις υποκλοπές.

Και γι’ αυτό το ζήτηµα είναι ένα: το δροµολόγιο των ψεµάτων να τελειώσει εδώ!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter