Τα έβαλαν και με τους Καταλανούς πυροσβέστες!

Τα έβαλαν και με τους Καταλανούς πυροσβέστες!

Τις εποχές Φράνκο φαίνεται πως νοστάλγησαν οι Ισπανοί αστυνομικοί

Χθες, οι αρχές της Μαδρίτης δήλωναν ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μη χρησιμοποιήσουν βία.

Σήμερα, μετά τους εκατοντάδες τραυματίες, τη χρήση πλαστικών σφαιρών έναντι άοπλου πλήθους και το όργιο τρομοκρατίας, είναι φανερό ότι υπήρξε άνωθεν εντολή “να τα δώσουν όλα”…

Απέναντι σε ένα δημοψήφισμα στο οποίο το “ναι” στην ανεξαρτησία φαινόταν δύσκολο να ξεπεράσει το 47%, η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει “σιδηρά πυγμή”, κάνοντας ακόμη και τους υποστηρικτές του “όχι” να αναρωτιούνται αν θέλουν τέτοιους “ομοεθνείς”.

Τελευταίο δείγμα της αστυνομικής βίας, η επίθεση κατά πυροσβεστών. Ένστολοι κατά ενστόλων…

Πάνω από 460 οι τραυματίες!

Περισσότεροι από 460 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα σε ταραχές σε όλη την Καταλονία, δήλωσε η δήμαρχος της Βαρκελόνης, καθώς ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούσθηκαν με ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την υπόλοιπη Ισπανία.

«Ως δήμαρχος της Βαρκελόνης, ζητώ να τερματισθουν άμεσα οι επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον του ανυπεράσπιστου πληθυσμού», αναφέρει η δήμαρχος Άντα Κολάου σε δήλωση που εξέδωσε.

Σε χωριστή δήλωση, η καταλανική υπηρεσία υγείας αναφέρει πως οι τραυματίες ανέρχονται σε 465 και δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter