Τα εμβόλια, οι Γερμανοί και η ελληνική κυβέρνηση

Τα εμβόλια, οι Γερμανοί και η ελληνική κυβέρνηση

Σύμφωνα με την «Bild», η Γερμανία προχώρησε μονομερώς σε διμερή συμφωνία με Pfizer/BioNTech για επιπλέον 30 εκατ. εμβόλια.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι μαζί με τα 55,8 εκατ. δόσεις εμβολίων που θα λάβει αναλογικά από την ΕΕ καθώς και τα 50,5 εκατ. της Moderna η Γερμανία εξασφαλίζει συνολικά 136,3 εκατ. δόσεις για 68,15 εκατ. πολίτες. Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί η Γερμανία των 83 εκατομμυρίων πολιτών προχώρησε σε διμερή συμφωνία πέραν των περίπου 106 εκατ. εμβολίων που θα λάβει από τις Βρυξέλλες. Η απάντηση είναι απλή: διότι απαιτείται επαναληπτικός εμβολιασμός και παρότι δεν θα εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, έσπευσε να εξασφαλίσει έναν αριθμό εμβολίων που θα επιτρέψει να εξελιχθεί απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις η όλη διαδικασία περίπου για το 80% των πολιτών της. Και τι κάνει η Ελλάδα των 10 εκατ. πολιτών; Αν ακολουθήσουμε τη γερμανική αριθμητική, θα έπρεπε να έχουμε εξασφαλίσει ότι θα φτάσουν στη χώρα περί τα 16 εκατ. εμβόλια.

Οσα δηλαδή είχε παραγγείλει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Novartis για τη γρίπη των χοίρων η οποία σκότωσε 18.156 πολίτες, την ώρα που από επιπλοκές του SARS-CoV-2 έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι την περασμένη Τρίτη 1.694.288 άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Από το ρεπορτάζ γνωρίζουμε ότι η χώρα μας για αρχή θα λάβει περίπου 5 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer, ενώ στη συνέχεια αναμένονται άλλα 3,5 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της Moderna. Αυτό σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν περίπου 4.250.000 άτομα. Αν εξαιρεθούν τα παιδιά κάτω των 16 ετών (περίπου 1.700.000 σύμφωνα με την απογραφή του 2011), περί τα 4.800.000 δεν θα εμβολιαστούν. Περίπου το 44% του πληθυσμού. Αυτά λένε οι αριθμοί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter