Τα επικοινωνιακά σόου του Μητσοτάκη και η γελοιότητα του ανασχηματισμού

Τα επικοινωνιακά σόου του Μητσοτάκη και η γελοιότητα του ανασχηματισμού

Φωτιά έχουν πάρει από το πρωί για βουλευτικά και δημοσιογραφικά γραφεία καθώς είναι έντονες οι φήμες ότι επίκειται ανασχηματισμός μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Βεβαίως σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ημέρα του με σόου στο Ελληνικό. Είχε βάλλει δύο μπουλντόζες να κατεδαφίζουν ένα παλιά κτήριο ως φόντο ώστε να κάνει δηλώσεις φορώντας το γιλέκο για να πει ότι στο Ελληνικό συγκρούστηκαν δύο αντιλήψεις η μία που θέλει επενδύσεις και η άλλη που ήθελε την περιοχή λαχανόκηπο, φωτογραφίζοντας τον Κώστα Καραμανλή που είχε απορρίψει τότε τις εισηγήσεις για αξιοποίηση της περιοχής.

Το σόου που έστησαν άρον-άρον στο Ελληνικό είναι για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την εμβληματική αποτυχία της εξαγγελίας και να σηματοδοτήσει το restart της κυβέρνησης, την επανεκκίνηση του μεταρρυθμιστικού αφηγήματος. Μετά το σόου στο Ελληνικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στην Βουλή για να απαντήσει στην Φώτη Γεννηματά όπου ανακοίνωσε 3,5 δις ευρώ μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας. Την Δευτέρα έχει προγραμματίσει επίσκεψη στον καινούργιο σταθμό του μετρό στον Κορυδαλλό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι εξαιρετικά απίθανο να κάνει ανασχηματισμό που θα κάψει τις κινήσεις και τα αντίστοιχα σόου. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει δείξει ότι στο μόνο που τα πάει καλά είναι η επικοινωνία.

Οι φήμες πάντως που αναζωπυρώθηκαν είναι ενδεικτικές της σύγχυσης που έχει δημιουργήσει γύρω από τον ανασχηματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελικό κράτος με τις συνεχείς και αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις και επίσημες διαρροές τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την παγκόσμια πρωτοτυπία να αναγγείλει ανασχηματισμό για τον οποίο μόνος του μία ημέρα αργότερα έδωσε άκυρο. Παράλληλα δεν περνάει εβδομάδα που ο υπουργός Επικρατείας να μην διαφωνήσει με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο κ. Γεραπετρίτης δηλώνει ότι επίκειται ανασχηματισμός, ο κ. Πέτσας διαβεβαιώνει ότι «θέμα ανασχηματισμού δεν τίθεται». Εν ολίγοις κατάφεραν να το γελοιοποιήσουν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter