Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για Δημήτρη Κουφοντίνα

Τα επόμενα 24ωρα η απόφαση για Δημήτρη Κουφοντίνα

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η απόφαση του ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για την αναίρεση ή όχι του δικαστικού βουλεύματος με το οποίο «μπλόκαρε» η τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές.

Το ζήτημα συζητήθηκε σήμερα στο Τμήμα σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.

Την ίδια ώρα πάντως η κατάσταση της υγείας του Δημ. Κουφοντίνα, που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος που του στέρησε την άδεια ζήτησε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, θεωρώντας ότι το σκεπτικό του σύμφωνα με το οποίο οι πολυϊσοβίτες δεν δικαιούνται άδεια δεν είναι νομικά ορθό.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικαλείται προς επίρρωσιν της νομικής της θέσης παλιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου καθώς και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυϊσοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αναίρεση το θέμα της άδειας του κρατούμενου θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter