Τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο προς την εθνική κάλπη

Τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα στον δρόμο προς την εθνική κάλπη

Ο κύβος ερρίφθη. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν και η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο για την εθνική κάλπη. Πως διαγράφονται οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και πότε θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Παρά τα όσα γράφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μερίδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου, δεν έχει αλλάξει τίποτε στον Κυβερνητικό σχεδιασμό έτσι όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να μεταβεί την επόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ανακοινώσει στον Προκόπη Παυλόπουλο, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών την Κυριακή 7 Ιουλίου. 

Ο λόγος είναι η σταθερότητα της Ελληνικής οικονομία, η οποία «απολαμβάνει» τα χαμηλότερα επιτόκια από το 2004 και μετά αλλά μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος θα προκαλέσει προβλήματα και φυσικά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που επιβάλει την πρόωρη προσφυγή στην εθνική κάλπη για να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός ποιος θα τον κυβερνά την επόμενη τετραετία.

Συνταγματικά από την ημέρα που ο εκάστοτε πρωθυπουργός περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, μέχρι την ημερομηνία των εκλογών πρέπει να μεσολαβήσουν 24 ημέρες. 

Αμέσως μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην ΠτΔ θα παραιτηθεί, για τυπικούς λόγους, και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να αναλάβει στη θέση του υπηρεσιακός υπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter