Τα ερωτήματα για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με το Λιβανέζο αεροπειρατή που δεν ήταν… αεροπειρατής

Τα ερωτήματα για το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με το Λιβανέζο αεροπειρατή που δεν ήταν… αεροπειρατής

Πολλά ερωτήματα εγείρει το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με την υπόθεση του φερόμενου ως Λιβανέζου αεροπειρατή της TWA ο οποίος δεν ήταν τελικά αεροπειρατής, αλλά… δημοσιογράφος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου από την ΕΛ.ΑΣ, ο Λιβανέζος φερόμενος ως αεροπειρατής ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από μερικές ημέρες στη Μύκονο αφέθηκε χθες το βράδυ ελεύθερος, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ήταν τελικά ο εμπλεκόμενος στην αεροπειρατεία και ανθρωποκτονία του 1985 και της ομηρίας του 1987, αλλά επρόκειτο για Λιβανέζο δημοσιογράφο και μάλιστα έγκριτο στη χώρα του.

Άλλωστε τόσο οι γερμανικές αρχές όσο και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου που χειρίζονταν την υπόθεση είχαν ενημερωθεί εγγράφως από το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου σχετικά με την ύπαρξη «εγγράφου της ελληνικής Πρεσβείας στον Λίβανο, σύμφωνα με το οποίο Λιβανέζος αξιωματούχος ενημέρωνε ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός τυγχάνει έγκριτος δημοσιογράφος στον Λίβανο και προφανώς ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω συνωνυμίας».

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί βιάστηκαν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση να ειδοποιήσουν για την επιτυχία τους με τη σύλληψη του φερόμενου ως αεροπειρατή, πριν καλά καλά σιγουρευτούν 100% ότι επρόκειτο για τον περιβόητο τρομοκράτη με αποτέλεσμα να εκδοθεί ανακοίνωση για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ;

Στις 21 Σεπτεμβρίου το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Νοτίου Αιγαίου της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση του 65χρονου Λιβανέζου.

«Ερμούπολη Σύρου, 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εντοπίσθηκε προχθές (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 65χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987.

Ο διωκόμενος οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του» αναφέρονταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν ήταν σίγουροι αλλά έβγαλαν ανακοίνωση

Επίσης σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στις 19 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη «από την αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αστυνομικών Αρχών δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του καθώς οι γερμανικές Αρχές δεν κατείχαν υλικό σήμανσης, ενώ η φωτογραφία που απέστειλαν δεν ήταν συγκρίσιμη, με αυτή του διαβατηρίου του αλλοδαπού».

Επιπλέον, «την ίδια ημέρα (Πέμπτη 19-09-2019), με προφορική εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου ο αλλοδαπός συνελήφθη και την επομένη (Παρασκευή 20-09-2019) οδηγήθηκε στη Σύρο, ενώπιον του Αντεισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε τη σύλληψη και προσωρινή του κράτηση. Την Παρασκευή 20-09-2019 για τις παραπάνω ενδείξεις μη ταυτοποίησης του συλληφθέντος ατόμου, με το άτομο για το οποίο είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, ενημερώθηκε σχετικά ο αστυνομικός σύνδεσμος της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο οποίος και επιβεβαίωσε την έλλειψη υλικού ταυτοποίησης.

Για το λόγο αυτό από τον Γερμανό αστυνομικό σύνδεσμο χορηγήθηκε ερωτηματολόγιο, που αφορούσε στο γενεαλογικό δέντρο του αναζητούμενου ατόμου».

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είχε ταυτοποιηθεί, κάτι που παραδέχεται στη σημερινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στις 21 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα που με έγγραφο της η ελληνική πρεσβεία του Λιβάνου ενημέρωνε ότι επρόκειτο για «έγκριτο δημοσιογράφο του Λιβάνου που ενεπλάκη λόγω συνωνυμίας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter