Τα everest είναι η πρώτη Ελληνική αλυσίδα που καταργεί το πλαστικό καλαμάκι

Τα everest είναι η πρώτη Ελληνική αλυσίδα  που καταργεί το πλαστικό καλαμάκι

Σε μια σημαντική κίνηση μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος προχωρά η αλυσίδα everest, η οποία από τη Δευτέρα 18/2 καταργεί το πλαστικό καλαμάκι, αντικαθιστώντας το με καλαμάκι βιοδιασπώμενο, φιλικό προς στο περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας της αλυσίδας και της δέσμευσης για διαρκή βελτίωση στους τομείς της συσκευασίας, της ανακύκλωσης και της γενικότερης περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η κ. Κατερίνα Παπαγεωργίου, Chief Operating Officer της εταιρίας, δήλωσε σχετικά: “Τα everest είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης στην Ελλάδα με περισσότερα από 200 σημεία πώλησης και χιλιάδες εργαζόμενους. Μια από τις βασικές μας αρχές, είναι να χρησιμοποιούμε το μέγεθος και την τεχνογνωσία μας, ώστε να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό. Γι’ αυτό για εμάς είναι προτεραιότητα η διαρκής επένδυση στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, σε μια προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος”.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δέσμευση και τις πρωτοβουλίες των everest σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, επισκεφθείτε το wegogreen.everest.gr

Τι είναι τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια:

Τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς έχουν ως βασικό συστατικό το PLA*, το οποίο παράγεται από ανανεώσιμες φυτικές πρώτες ύλες, όπως το άμυλο καλαμποκιού και ζαχαροκάλαμου. Είναι βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα, δηλαδή υπό συνθήκες κομποστοποίησης διασπώνται με τη βοήθεια μικροοργανισμών. Συνεπώς, κατά την απόρριψή τους δεν συμβάλλουν στα απόβλητα μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, όπως το πλαστικό καλαμάκι. Τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια δεν χρειάζεται να ανακυκλωθούν, αφού αποσυντίθενται όπως και οποιοδήποτε άλλο οργανικό απόρριμμα, όπως πχ τα υπολείμματα φαγητού. Στην ιδανική περίπτωση όπου τοποθετούνται σε κομποστοποιητή, ο χρόνος διάσπασής τους είναι 8 εβδομάδες, μετά από τις οποίες μετατρέπονται σε λίπασμα.

*PLA: βιοδιασπάσιμος πολυεστέρας που παράγεται από φυτικό άμυλο 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter