Τα εύκολα δύσκολα η Αργεντινή αλλά πέρασε στους “8” (2-1 την Αυστραλία)

Τα εύκολα δύσκολα η Αργεντινή αλλά πέρασε στους “8” (2-1 την Αυστραλία)

Η Αργεντινή έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος αλλά νίκησε 2-1 την Αυστραλία και προκρίθηκε στους “8” του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, εκεί που την περιμένει η Ολλανδία σε ένα ζευγάρι με πολλούς ανοιχτούς λογαριασμούς.

Η Αργεντινή όπως αναμενόταν ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια Αυστραλία που μόνο της όπλο είχε τη δύναμη και την πολύ καλά οργανωμένη της άμυνα, περιμένοντας κάποιο στημένο μήπως και κάνει τη ζημιά. Τα ματς ήταν φυσιολογικό να παραμείνει κλειστό, χωρίς φάσεις, όμως έφτασε μια στιγμή του Λιονέλ Μέσι για να αλλάξει τη ροή του. Μετά από έξοχο συνδυασμό ο άσος της Παρί με συρτό φαλτσαριστό σουτ ξεκλείδωσε την άμυνα των «καγκουρό» γράφοντας το 1-0 στο 35’. Αυτό ήταν το 9ο γκολ του Μέσι σε τελική φάση Μουντιάλ αλλά το πρώτο του σε νοκ άουτ παιχνίδια! Συνολικά ήταν το 1000ο ματς του Μέσι που έφτασε τα 789 γκολ…

Στο β’ μέρος η Αργεντινή συνέχισε να έχει την υπεροχή και χάρις στο πρέσινγκ που άσκησε πέτυχε με τον Αλβαρες στο 57’ και το 2-0, όταν ο νεαρός επιθετικός έκλεψε τη μπάλα από τον Αυστραλό γκολκίπερ και την έστειλε στα δίχτυα. Στη συνέχεια η Αργεντινή πάτησε φρένο κι έκανε συντήρηση δυνάμεων μέχρι το φινάλε του αγώνα. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς τελείωσε αφού η Αυστραλία δεν μπορούσε ούτε τελική προσπάθεια να κάνει, ήρθε ένα σουτ του Γκούντγουϊν στο 75’ που πήγαινε απελπιστικά άουτ, να κοντράρει στη πλάτη των αμυνόμενων, να αλλάξει πορεία η μπάλα και να καταλήξει στα δίχτυα του Μαρτίνες για ρο 2-1 που έδωσε άλλαξε τη μορφή του ματς. Μάλιστα στο 82’ οι Αυστραλοί έχασαν μοναδική ευκαιρία και για το 2-2 μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπέιτς.

Στη συνέχεια είχαμε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την Αργεντινή με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να γίνεται παραλίγο ο μοιραίος παίκτης με όσα έχασε, πριν ο Εμιλιάνο Μαρτίνες σώσει στην τελευταία φάση την Αργεντινή από την ισοφάριση σε τετ α τετ με τον Κουόλ.

Ο Πολωνός ρέφερι Σιμόν Μαρτσίνιακ “κιτρίνισε” τους Ντέγκενεκ,

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μολίνα (80’ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (72’ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (80’ Παλάσιος), Γκόμες (50’ Λ. Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (72’ Λ. Μαρτίνες)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντέγκενεκ (73’ Κουόλ), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέιτς, Λέκι (73’ Κάρασιτς), Μόουι, Ιρβάιν, Μπάκους (58’ Χρούστιτς), Μακγκρί (58’ Γκούντγουϊν), Ντιουκ (73’ Μακλάρεν)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter