Τα Facebook έκρινε ως «ακατάλληλη» μία φωτογραφία θυμάτων του Άουσβιτς λόγω… γυμνού (Photos)

Τα Facebook έκρινε ως «ακατάλληλη» μία φωτογραφία θυμάτων του Άουσβιτς λόγω… γυμνού (Photos)

Απίστευτο και όμως αληθινό: Το Facebook «έκοψε» φωτογραφία από το Μουσείο του Άουσβιτς υποστηρίζοντας πως… παραβιάζει τους «όρους της κοινότητας» σε ό,τι αφορά το «γυμνό»(!) και τη «σεξουαλική δραστηριότητα»(!!)

Τη φωτογραφία ανήρτησε το documentonews.gr σε δημοσίευμα για τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα με τίτλο:  Άουσβιτς- 75 χρόνια μετά: Οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος προειδοποιούν για να μην το ξαναζήσει κανείς. Η επίμαχη φωτογραφία δείχνει τους επισκέπτες του μουσείου, οι οποίοι φωτογραφίζουν μία εικόνα από τα θύματα του Ολαυτώματος, τέσσερα παιδιά, χωρίς τα ρούχα τους, στο στρατόπεδο του μίσους και του πόνου που ίδρυσαν οι ναζί στην Πολωνία και στέκει να θυμίζει τις θηριωδίες της χιτλερικής Γερμανίας και των συμμάχων της εναντίον των Εβραίων και όχι μόνο.

Ιδού η φωτογραφία:

Αυτό λοιπόν το στιγμιότυπο που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του πρακτορείου Eurokinissi, κρίθηκε… ακατάλληλο -λογοκρίθηκε- από το Facebook! Με άλλα λόγια, οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν μέρος της θηριωδίας των ναζί, και είναι διαθέσιμες τόσο από κοντά όσο και μέσω ίντερνετ, και έχουν στόχο να θυμίζουν τα εγκλήματα των ναζί κατά της ανθρωπότητας, είναι… ακατάλληλες, σύμφωνα με τους… σερίφηδες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Δείτε και την απόδειξη:

Σε αντιδιαστολή με αυτό εμείς παραθέτουμε το πασίγνωστο φωτογραφικό καρέ της Kim Phuc που έμεινε χαραγμένη στην παγκόσμια μνήμη να τρέχει γυμνή, ουρλιάζοντας από τον πόνο, καμμένη στο σώμα μετά από βόμβα ναπάλμ στον Πόλεμο του Βιετνάμ. Μήπως και αυτή η φωτογραφία – ορόσημο της παγκόσμιας μνήμης και ιστορίας… παραβιάζει τους ίδιους όρους;

Ντροπή, το λιγότερο να κρίνονται ακατάλληλες τέτοιου είδους φωτογραφίες και να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τα… απορρίμματα σεξουαλικού περιεχομένου που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το λιγότερο, προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter