Τα fake news ζητούν ποιότητα στον πολιτικό διάλογο

Τα fake news ζητούν ποιότητα στον πολιτικό διάλογο

Ήταν γνωστό τοις πάσι ότι η Ελλάδα ζει μέσα στον πολιτικό σουρεαλισμό καθώς τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι το 2015, προσπαθούσαν να πείσουν ότι για όλα τα δεινά φταίει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ των τεσσεράμισι περίπου χρόνων.

Αυτό όμως που ζούμε τις τελευταίες ημέρες έχει ξεπεράσει πλέον την όποια φαντασία του παραλόγου. Το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που ανέβηκε στην εξουσία χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τα fake news που μπορούσε να αξιοποιήσει, λέγοντας απίθανα ψέματα και χυδαιότητες για να κατασυκοφαντήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, διαμορφώνοντας ένα πολιτικό κλίμα που πολύ απέχει από αυτό του πολιτικού πολιτισμού, προκαλεί συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου.

Και αυτό από έναν πρωθυπουργό του οποίου ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων του κόμματός του έχει γράψει σε tweet «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα πήγαινες» ενώ ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ και αυτός σε tweet αναφέρει «Τιμητικό είναι για έναν πανίβλακα να τον λένε βλάκα», αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Απερίγραπτο το θράσος του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος για να αποφύγει τις πολιτικές ευθύνες σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη ρίχνει με τη βοήθεια των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης την μπάλα έξω από το γήπεδο.

Ενός πρωθυπουργού που εκμεταλλευόμενος τα συνεχή χωρίς σχεδιασμό lockdown βρήκε την ευκαιρία να περάσει όλα τα αντικοινωνικά νομοσχέδια που είχε σχεδιάσει για να βοηθήσει την κλίκα των φίλων του.

Τρομοκρατημένος από τις αποκαλύψεις ενός βρόμικου κυκλώματος το οποίο τον ακουμπάει δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να ξεφύγει.

Μόνο που πλέον φαίνεται ότι οι αντιδράσεις υπάρχουν και μέσα στο ίδιο του το κόμμα για τον τρόπο που κυβερνάει, όπως ο σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ο οποίος του καταλογίζει υπέρμετρες πολιτικές ευθύνες για την απόφασή του να αναλάβει ως αρμοδιότητες στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου την ΕΥΠ και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η στήριξη του πρωθυπουργού σε Λιγνάδη και Μενδώνη δημιουργεί ερωτηματικά για τα οποία η κοινωνία, ανεξάρτητα πολιτικών τοποθετήσεων, αναζητά καθαρές εξηγήσεις.

Τις οποίες είναι φανερό ότι δεν τολμάει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter