Τα φάλτσα του Οικονόμου

Τα φάλτσα του Οικονόμου

Πώς θα μας φαινόταν αν στο πρόσφατο Μουντιάλ έμπαινε μια ομάδα στο γήπεδο με επτά αντί για έντεκα παίκτες; Προφανώς δεν θα γινόταν ποτέ, αλλά αυτό το υποθετικό σενάριο χρησιμοποίησε ο αρχιμουσικός Αλκης Μπαλτάς για να καταλάβουν ακόμη και οι πιο κακοπροαίρετοι ότι κουτσουρεμένα μουσικά σύνολα δεν γίνεται να έχει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Από τις 105 οργανικές θέσεις της ορχήστρας μόλις οι 51 καλύπτονται από μόνιμους μουσικούς. Υπάρχουν ακόμη και 22 συμβασιούχοι μουσικοί, επομένως με απλά μαθηματικά 32 θέσεις παραμένουν κενές. Θα γίνουν 39 από 1/1/2023 αφού η διοίκηση αποφάσισε να μην ανανεώσει επτά συμβάσεις. Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου παρόντες και οι Βύρων Φιδετζής, Γιώργος Πέτρου και Αναστάσιος Γρατσίας. Ευθείες βολές εξαπέλυσαν και εναντίον του Δημήτρη Παπαδημητρίου (συμμετέχει στο ΔΣ της ΕΡΤ).

Σε συνέντευξή του στο documentonews.gr ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε σε διπλοθεσίτες μουσικούς που δουλεύουν στην ορχήστρα της ΕΡΤ και σε άλλες και μίλησε για ηθική τάξη. Το θέμα όμως που θα έπρεπε να θέσει είναι απ’ το να παίρνουν τρεις και εξήντα από εδώ και άλλες τρεις και εξήντα από εκεί να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Και σαν να μην έφταναν οι περικοπές μουσικών, η διοίκηση της ΕΡΤ μειώνει και τις παραγωγές της Συμφωνικής Ορχήστρας από 33 σε 24 –το πολύ– τον χρόνο. Ενώ έγινε και το άλλο πρωτοφανές. Ακυρώθηκε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας που θα γινόταν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (κι έπειτα στο Ηράκλειο), την οποία θα διηύθυνε ο Μύρων Μιχαηλίδης. Επειδή όμως υποστήριξε τον αγώνα των εργαζομένων, όπως καταγγέλει ο ίδιος, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε την (εκδικητική) ακύρωση της συναυλίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πάντως, που προφανώς παίζει τον πολιτισμό στα δάχτυλα, είπε στη Βουλή σχετικά με τη μείωση των ετήσιων συναυλιών ότι μειώνουν την ποσότητα για να αυξήσουν την ποιότητα. Με τέτοιες αλχημείες η κυβέρνησή του εδώ και τριάμισι χρόνια οδηγεί όχι μόνο τον πολιτισμό αλλά ολόκληρη τη χώρα στον γκρεμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter