Τα φέρετρα ως μπούμερανγκ

Τα φέρετρα ως μπούμερανγκ

«Αν πετάξεις ένα μπούμερανγκ, ξαναγυρνάει και μπορεί να σε πετύχει στο κεφάλι. Ο πρωθυπουργός τώρα ξέρει ότι αυτό μπορεί να συμβεί και με τα φέρετρα»

Υποτίθεται ότι πήγε στο κοινοβούλιο για να ενημερώσει το σώμα για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Τελικά όμως πήγε για να χορέψει το hit της ζωής του. Αυτό που τον έκανε πρωθυπουργό. Τον χορό των πτωμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άριστος στον συγκεκριμένο χορό. Όταν δε φόραγε περικεφαλαίες και δεν κράδαινε ασπίδες, επιδιδόταν με κυνισμό στο άθλημα. Ένας πολιτικός γύπας που έστησε προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη 102 νεκρών, μίας πυροθύελλας των 11 μποφόρ σε έναν οικιστικό λαβύρινθο χτισμένο κατά το (παρα)κράτος της Δεξιάς.

Πριν από τρία καλοκαίρια, ο νυν πρωθυπουργός διάλεξε στάχτη και θάνατο προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία. Καθόλου περίεργο. Πρώτος του δάσκαλος, ο πατέρας του, που έσυρε τον ασθενή πολιτικό του αντίπαλο στο ειδικό δικαστήριο προκειμένου να καταφέρει επιτέλους να τον κερδίσει.

Ο χορός έπιασε. Μεταδόθηκε από όλα τα κανάλια – χορηγούς, οι δημοσιογράφοι – ενεργούμενα έστησαν ειδικές εκπομπές, ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός.

Τρία χρόνια μετά, ανέβηκε στη βουλή για να εκφωνήσει μία πρωτολογία της συγγνώμης. Γιατί έτσι όφειλε. Γιατί οι συνεργάτες και λογογράφοι του κατάλαβαν ότι έτσι όφειλε και αυτό τον ρόλο τού ετοίμασαν. Δεν άντεξε όμως.

Η αντιπολίτευση ήταν σκληρή μαζί του. Έτσι όφειλε κι εκείνη, όταν μία κυβέρνηση έχει αφήσει τη μισή Ελλάδα να καεί με 2 μποφόρ. Εκνευρίστηκε. Κι όταν εκνευρίζεται χάνει τον -με κόπο- στημένο εαυτό του. Όταν εκνευρίζεται, ξεπηδάει από μέσα του ό,τι του έχει κληροδοτηθεί και ό,τι συσσωρεύθηκε στην πορεία. Προσπάθησε να αντιδράσει. Του βγήκε αυθόρμητα το καλύτερό του νούμερο: Ο χορός των πτωμάτων.

«Εμείς στρέμματα, εσείς φέρετρα». Μόνο που εκτός των βουλευτών του, από την ελληνική κοινωνία δε χειροκρότησε κανείς. Τι άλλαξε; Άλλοτε μίλαγε για το Μάτι και τον χειροκροτούσαν. Γιατί τώρα δεν πέτυχε το σόου;

Γιατί όταν το εκλογικό σώμα πειθόταν από τον ανατριχιαστικό χορό του, πριν από τρία χρόνια, δεν ήξερε ότι αυτός ως πρωθυπουργός θα κλείνει τον κόσμο μέσα για να διακοπάρει. Ότι θα φέρει 13.500 νεκρούς από την πανδημία. Ότι θα καταστρέψει ζωές, σπίτια, οικογένειες και θα κατακάψει με 2 μποφόρ τη χώρα. Ότι θα είναι ο πιο ανάλγητος και αναίσθητος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ. Ούτε βέβαια ότι θα προαγάγει τους επιχειρησιακούς που έφταιγαν για το Μάτι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες που προσέφεραν…

Ο χορός των φερέτρων ήταν γκραν σουξέ του Μητσοτάκη πριν από τρία χρόνια. Τώρα γέννησε οργή και κατακραυγή. Αν πετάξεις ένα μπούμερανγκ ξαναγυρνάει σ’ εσένα και μπορεί να σε πετύχει στο κεφάλι. Ο πρωθυπουργός τώρα ξέρει ότι αυτό μπορεί να συμβεί και με τα φέρετρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter